R&D Ontwikkelingen

Draaibank 510 bij een klant

R&D Ontwikkelingen

Goede innovaties ontstaan vaak in de praktijk, gebaseerd op wat klanten vragen. Dat geldt ook voor diverse innovaties waar de R&D afdelingen dagelijks mee bezig zijn. Echte innovaties waar menig bedrijf zijn voordeel mee kan doen.

Draaibank 510 bij een klant

ONTWIKKELING
R&D AFDELING

Wist u dat… Veel innovaties direct ontstaan uit de vraag van onze klanten!

Bematen en printen

Eén van de innovaties waarbij goed geluisterd is naar de klantwens is het bematen en printen in de STYLE besturing. De vraag om deze functie kwam ter sprake tijdens de TechniShow. Dankzij deze klantvraag konden we dit naar een hoger niveau tillen. Tekenen is al het hart van de STYLE-besturing, nu kun je er direct maten en maat- lijnen aan toevoegen en vanuit het tekenprogramma de tekening zelfs printen.

Je kunt dus het werkstuk leveren met de bijbehoren – de tekening met daarop de maten, zonder dat je terug moet naar de werkvoorbereiding om de tekening te maken. Om de kwaliteit te borgen, verlangen eindklanten dikwijls dat de geleverde/geproduceerde onderdelen worden aangeleverd inclusief een tekening met daarop de maten.

Door deze tekening in de CNC-besturing te maken wordt dubbelwerk voorkomen. Deze optie biedt een goede oplossing voor bedrijven die handmatig, bijvoorbeeld vanuit een schets, programmeren aan de machine. Tevens kunnen tekeningen als naslagwerk worden opgeslagen. Omdat nog geen andere CNC-besturing deze optie biedt, hebben wij dit ontwikkeld. Een uniek bemaat- en printsysteem dat elk maakbedrijf een significante tijdsbesparing oplevert.

STYLE draaien bematen

STYLE draaien bematen

Style frezen bematen

STYLE frezen bematen

Spiebaan brootsen op een draaibank

Brootsen of trekfrezen is een techniek voor het steken en aanbrengen van één spiebaan op een STYLE 510. Het gereedschap voert een snijbeweging uit om het gewenste re – sultaat te behalen. Het maken van spiebanengleuven kan worden gedaan op een aparte brootsmachine. Naar aanleiding van een klantwens om dit direct op zijn STYLE draai – bank te kunnen doen, is onze R&D afdeling aan de slag gegaan. Zij hebben een optie ontwikkeld die deze handeling overbodig maakt en waarmee spiebanen gebrootst kunnen worden op de STYLE 510 draaibank.

Een spindelrem is een blokkeerrem die de spindel op de gewenste positie blokkeert. Hier – door is het dus mogelijk om eenvoudige spiebaangleuven te brootsen. Door de spindelrem wordt het materiaal niet belast, het proces is computergestuurd en heel nauwkeurig.

De spindelrem constructie is opgebouwd uit een klembussyteem waarop een remschijf is gemonteerd. De remschijf wordt geklemd door middel van een hydraulische positierem welke aangestuurd wordt door een compacte 30 bar hydrauliek unit. Het systeem levert hierdoor een remkoppel van 103 Nm.

Spiebaan steken style draaibank

Spiebaan brootsen op een STYLE 510 draaibank

U-type brillen

Onze R&D afdeling heeft ook in samenspraak met diverse klanten een verbeterde vaste bril ontwikkeld. Ook deze vraag is voortgekomen omdat een klant tijd wilde besparen bij het opspannen van zwaardere en langere producten. Er zijn twee brillen ontwikkeld, één voor de 510 draaibank en één voor de 750 draaibank. Er werd gezocht naar een oplossing om de bril makkelijker te openen en te kunnen bevestigen. Het belangrijkste was het realiseren van een groter bereik in de diameter.

De bestaande brillen voor de 510 draaibank hadden een diameter van 20 – 190 mm en van 150 – 300 mm. Dit is teruggebracht naar één bril met een bereik van 10 – 300 mm. De bestaande brillen van de 750 draaibank hadden een diameter van 50 – 300 mm en 60 – 400 mm. De nieuwe bril heeft een diameter van 50 – 530 mm. Deze bril voor zowel de 510 als de 750 draaibank wordt de U-type bril genoemd. Daarnaast is de constructie technisch verbeterd wat nog meer stabiliteit garandeerd.

uitleg steady rest 750

U-type bril STYLE 750

vaste bril 3 punts

U-type bril STYLE 510

vaste bril drie punts

U-type bril STYLE 750

Dit is een artikel uit het STYLE magazine – Winter editie, wilt u meer lezen? Download dan het magazine