Over ons

Al sinds haar oprichting in 1991 heeft STYLE haar focus op de eenvoudige productie van enkelstuk en kleine series. STYLE is fabrikant van draai- en freesmachines, van ontwikkeling tot eindproduct. Van besturing tot service geheel in eigen hand. Dit maakt dat STYLE een bekende en betrouwbare leverancier is voor bedrijven in de machinebouw, prototyping en onderhoud.

De historie van STYLE

STYLE CCM

1991 – 2012; STYLE High Tech

Van stappensysteem naar volwaardige CNC machines

Het ontstaan van STYLE in Bunschoten begint bij de koop van High Tech Nederland uit Amsterdam, door de Van Halteren Groep uit Bunschoten. STYLE High Tech verkocht op dat moment besturingen onder Atari voor handbediende boormachines en draaibanken. De besturing op basis van Atari 1040Ste werd omgezet naar een besturing onder Windows. Hiermee werd de eerste stap naar de ontwikkeling van de meest eenvoudige besturing ter wereld gezet. De STYLE-besturing heeft als doel om op een zo makkelijke mogelijke visuele manier eenvoudige maar ook complexe producten te programmeren die voornamelijk in enkel stuks en kleine series geproduceerd worden. Elk jaar wordt er door het softwareteam nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de besturingssoftware. Deze besturingssoftware wordt geleverd op de eigen STYLE CNC draaibanken en freesbanken.

In 1991 is Style High Tech (fabrikant van CNC draai- en freesmachines) uit Bunschoten gestart en is groot geworden met de productie van CNC en Teach-in draaibanken (sinds 1999) en freesbanken (2002). In 1995 werd de unieke STYLE besturing geïntroduceerd. Al bij de introductie in onderscheidde de STYLE Besturing zich door optimaal gebruikersgemak en eenvoud. In het segment waar STYLE zich begeeft gaat het voornamelijk om bedrijven die enkelstuks en kleine series draaien of frezen: bedrijven die zich onderscheiden door flexibiliteit en snelle omsteltijden.

In 2012 heeft STYLE een doorstart gemaakt onder de naam STYLE CNC Machines. Sindsdien valt STYLE onder de stichting Nivora Groep (bekend van SafanDarley, Bewo en Dynobend) waardoor de continuïteit gewaarborgd is voor klanten en medewerkers. STYLE behoort nu tot een groep bedrijven die tot de top van de Nederlandse machinebouw behoren. De Nivora Groep hecht veel waarde aan unieke technologie en stimuleert de medewerkers om zich persoonlijk ook te ontwikkelen. Doel is het duurzaam ontwikkelen en behouden van hoogwaardige industriële kennis en werkgelegenheid in Nederland.

2012 – 2019; STYLE CNC machines

Dé CNC machinesbouwers van Nederland

Internationaal met een Spakenburgs hart
STYLE is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met meerdere vestigingen gespecialiseerd in de bouw van CNC machines van hoge kwaliteit en eigen R&D afdeling, Naast het hoofdkantoor in Bunschoten-Spakenburg, zijn er verkoopvestigingen in België, Tsjechië en vanaf medio 2016 ook in Polen. Alleen al in de BeNeLux staan al ruim 1000 STYLE machines. Een stabiel dealernetwerk met dealers uit onder andere Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Italië zorgt ervoor dat klanten uit die landen vertrouwd met STYLE zaken doen. Dit jaar is het dealernetwerk nog verder uitgebreid en zijn de STYLE machines ook te koop in Bosnië, Slovenië, Kroatië, Servië, Israël en Hongarije.

Ontwikkeling en klanten voorop
Goede innovaties ontstaan vaak in de praktijk, gebaseerd op wat klanten vragen. Dankzij de vraag van klanten is het aanbod verbreed met onder andere een bewerkingscentra, een dubbel koloms freesbank en conventionele draaibanken. Met onze uitgebreide ervaring hebben wij een hypermodern aanbod van machines ontwikkeld die uitblinken in betrouwbaarheid, prijs en gebruikersgemak.

STYLE werkt met haar klanten en medewerkers dagelijks aan vooruitstrevende en eenvoudige machines. Uitgerust met de unieke STYLE besturing zijn de draai- en freesbanken toegankelijk voor de beginnende verspaner en uitgebreid met diverse complexe functionaliteiten voor de ervaren CNC operator. Al binnen één dag training kunt u aan de slag met verspanen op de STYLE machines.

Naast onze hoofdvestiging in Nederland heeft STYLE ook in Tsjechië, Polen en België eigen vestigingen. Hierdoor geven we de Europese maakindustrie de mogelijkheid onze machines én eenvoud van de unieke CNC besturingssoftware zelf te ervaren. Alle machines worden in Nederland gebouwd en naar de klanten in het buitenland geëxporteerd.

Naast onze eigen buitenlandse vestigingen hebben we STYLE Demo Centers in tien verschillende landen in Europa. Deze Demo Centers geven de dealer exclusiviteit aan de verkoop van STYLE machines. De dealer wordt officieel erkend en krijgt directe ondersteuning vanuit Nederland. Daarnaast wordt hun personeel speciaal getraind om met STYLE machines te werken. Niet alleen om demonstraties te geven maar ook om de machines in gebruik te stellen en te repareren wanneer nodig. Veel dealers hebben één of meerdere STYLE demo machines staan, zodat potentiële klanten op relatief korte afstand de machines van STYLE kunnen ervaren en testen.

Kaart europa dealers
STYLE CNC machines hoofdkantoor

2020 – heden; Klaar voor de toekomst

Experience center van 350 m2 en productiecapaciteit van ruim 350 machines

De afgelopen jaren heeft ons bedrijf zich ontwikkeld tot een grote, Nederlandse machinebouwer. Ons nieuwe pand heeft nu ook een internationale  uitstraling, dit hebben we nodig om onze positie op de wereldmarkt te verstevigen en verder uit te breiden. Het nieuwe pand gaat ons de energie en ruimte geven om ons verder te ontplooien en om gezond door te groeien. De oppervlakte van de nieuwe bedrijfshal geeft de ruimte om ruim 350 CNC machines per jaar te bouwen. Er is heel goed nagedacht om het pand zo te bouwen en in te richten dat iedereen zich er thuis voelt. Iedereen moet zich hier trots en vertrouwd voelen.

In het experience center kunnen potentiële klanten uit binnen- en buitenland alle CNC machines en de unieke STYLE besturingssoftware bekijken, testen en ervaren. Het experience center is centraal in het gebouw gelegen en heeft een grote glazen wand.

Wij dragen zorg voor de continuïteit van onze machines met onze unieke en betrouwbare fabrikantenservice. Van een ingebruikstelling op locatie tot het snel leveren van een onderdeel; STYLE wil u doen verwonderen met deze flexibele service. STYLE is het juiste adres voor demonstraties, trainingen, onderhoud, keuringen en klantspecifieke projecten.

Part of the Nivora group

Safan Darley logo Nivora groep Bewo logo Nivora groep Dynobend logo Nivora groep STYLE logo Nivora groep
Nivora groep

De Nivora Groep

We hoeven niet groot te worden, als we maar goed zijn.

De Nivora groep is een Nederlandse industriële onderneming met een specifieke missie, een lange geschiedenis en een bijzondere eigendomsstructuur.

De groep omvat vijf vooraanstaande Nederlandse merken metaalbewerkingsmachines met een rijke historie: Darley (1934) en Safan (1960) die onder het nieuwe merk SafanDarley innovatieve machines bouwen voor de plaatbewerking, Bewo Cutting Systems (1935) dat industriële zaagmachines produceert,  STYLE CNC Machines (1991), producent van unieke draai- en freesbanken en DYNOBEND (1988), specialist in oplossingen voor  koud vervormen van buis. De Nivora groep heeft fabrieken in Lochem, Eijsden, Waalwijk, Bunschoten en Haaksbergen en vestigingen in Duitsland, Engeland, Tsjechië en Taiwan.

Nivora houdt aandelen in innovatieve industriële bedrijven. Doel is het duurzaam ontwikkelen en behouden van hoogwaardige industriële kennis en werkgelegenheid in Nederland. De Nivora bedrijven werken voor afnemers over de gehele wereld, maar ontwikkelen en produceren vooral in Nederland. De continuïteit van de bedrijven in de Nivora groep op de lange termijn staat voorop. Daarom voert Nivora een terughoudend en solide financieel beleid. Nivora wil een goede en maatschappelijk verantwoordelijke werkgever zijn.

STYLE vestigingen en officiële STYLE Demo Centers

STYLE heeft vestigingen en Demo Centers op 15 verschillende plekken door heel Europa. We zijn dus altijd dichtbij!

13

Landen

9

Distributeurs

4

Officiële vestigingen

Officiële STYLE vestigingen

STYLE CNC Machines BV Nederland

Het Steenland 15
3751 LA Bunschoten, Nederland

 

T. +31 (0)33 – 20 525 00
E. info@stylecncmachines.com

STYLE CNC Machines België

Twee-Bruggenstraat 64/201
B-8530 Harelbeke

 

T. +31 49 732 21 09
E. info@stylecncmachines.be

STYLE CNC Machines Polen

Ul. Zuzany 34
41-219 Sosnowiec, Polen

 

T. +48 883 444 723
E. info@stylecncmachines.pl

STYLE CNC Machines Tsjechië

Stanovice 37
544 01Dvůr Králové nad Labem, Tsjechië

 

T. +420 737 418 814
E. info@stylecncmachines.cz