Kunststof verspaning

Kunststof verspanen

Kunststof verspaning

Kunststof verspanen

KUNSTSTOF VERSPANEN

Spanenbrekend buiten-binnen draaien van kunststof: uniek op STYLE machines.

Spanenbrekend buiten-binnen draaien van kunststof: STYLE presenteert unieke functionaliteit.

STYLE CNC Machines heeft op aanvraag van kunststofverspaners een unieke functionaliteit ontwikkeld om kunststof op de juiste manier spaanbrekend buiten en binnen te draaien. Hierdoor zal het verwerken van de spaan eenvoudiger en veiliger gebeuren.

Bij het draaien van materialen wordt er normaal gesproken voor gezorgd dat je kleine spanen krijgt. Dit kortspaning materiaal geeft kleine spanen wanneer men verspaant. Bij diverse soorten kunststof ontstaat bij de bewerking langspanig materiaal. Deze lange spanen slaan vaak om het product heen en creëren daardoor veel lawaai, kunnen om het gereedschap slaan en het product kan beschadigd raken. Dit is iets wat veel kunststofverwerkers willen voorkomen. Wet- en regelgeving bepalen dat kunststofverwerkers verantwoordelijk zijn voor het verantwoord verwijderen van de lange spanen om producten. De meeste van hen deden dit met hun handen waardoor menig draaier zijn of haar vingertopje kwijtraakte.

Stotterdraaien

STYLE heeft een nieuwe functie geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat kunststofverwerkers veiliger kunnen werken, zonder met hun handen bij het draaiende product in de buurt te komen. Deze functie heet stotterdraaien. Bij deze functie draait het materiaal een klein stukje en wordt het gereedschap iets teruggetrokken waardoor de spaan afbreekt. Hierdoor ontstaat kortspanig materiaal. Het voordeel is dat hij radiussen en schuine kanten ook kan breken. Door deze functie wordt ook langspanig materiaal zoals nylon eenvoudiger te verspanen.

Ariean Meinema, onze service engineer, legt het uit: ‘Stotterdraaien is vooral voor taaie kunststofsoorten erg handig. Je krijgt normaal al snel lange, vervelende spaanders, die overal omheen draaien. Met stotterdraaien gaat de beitel niet aan één stuk met gelijke snelheid door. Hierdoor breken de spaanders korter af. Je hebt dus geen last van lange slierten kunststof om je werkstuk of beitel.’

Ariean Technishow

Stotterdraaien tijdens de TechniShow 2018

Dit is een artikel uit het STYLE magazine – Winter editie, wilt u meer lezen? Download dan het magazine