Interview Luma Verspaning B.V.

Luma verspaning klantcase

Interview Luma Verspaning B.V.

Luma verspaning klantcase

INTERVIEW LUMA VERSPANING

Erik Bijvank spreekt over zijn bedrijf Luma Verspaning, een modern bedrijf met een up to date machinepark.

Luma Verspaning B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat met zijn moderne machinepark en vakkundig personeel in staat is om opdrachten snel en nauwkeurig af te handelen.

Na een hartelijke ontvangst door Erik Bijvank van Luma Verspaning steekt hij direct van wal. Ruim negen jaar geleden is Luma Hengelo de verspaningstak Luma Verspaning begonnen als aparte BV. In 2009 is Luma Verspaning daadwerkelijk begonnen met één draaibank en één freesbank van STYLE. Nu in 2018 werken er acht verspaners in de leeftijd van 22 tot 63 jaar en neemt de capaciteit steeds meer toe.

Van kruistafel met stappensysteem naar acht volwaardige machines

Reeds op jonge leeftijd is Erik door het bedrijf van zijn vader met het verspaningsvak in contact gekomen. Dit bedrijf werd later door zijn broer overgenomen, waarna Erik hier nog 10 jaar heeft gewerkt. Begin jaren 90 kwam hij in aanraking met het stappensysteem van STYLE. Op de TechniShow kwam Erik een STYLE kruistafel met de losse besturingsconsole tegen. De interesse werd gewekt doordat dit een aanvulling kon zijn op het conventioneel verspanen. “We waren erg verrast door het systeem. Het was praktisch ingericht en met een conventionele denkwijze tot stand gekomen”, zegt Erik. “We hebben in 1997 eerst besloten om een Pico draaibank te kopen. Echter, in 2003 hebben we gekozen voor de STYLE machines en hebben nog altijd geen spijt van deze keuze.”

Bij Luma Verspaning is de gehele werkplaats heringericht om zo de laatste twee aangekochte STYLE machines te kunnen plaatsen. Er staan inmiddels acht STYLE machines volop te verspanen. De nieuwste aanwinst, de STYLE MC 1000, staat nu een maand te draaien. “STYLE is de laatste jaren sterk gegroeid in de machines en besturing. Luma Verspaning was echt op zoek naar een volgende stap in onze machinefabriek en zijn blij dat STYLE de productrange heeft uitgebreid met de MC-lijn”, zegt Erik.

Magazine style klantcase draaibank

Vertrouwen

De relatie tussen de klant en Luma gaan vaak jaren terug. “Het allerbelangrijkste is om een lange termijn relatie op te bouwen met een klant. Daarnaast is het ook fijn als een klant een relatie wil opbouwen met Luma. Ook hebben we voornamelijk klanten in Twente. Er is dan snel contact en je kan eenvoudig even langsrijden met een product dat klaar is”, aldus Erik. Op deze manier ontstaat de juiste samenwerking met de klant. “Als ze een product hebben zonder tekening, of met een incomplete tekening, ondersteun ik hen daarbij om de tekening te maken of beter te maken. Ook hier komt de STYLE besturing goed van pas.”

Luma Verspaning is dus van echte toegevoegde waarde voor de klant. Door deze samenwerking ontstaan de beste producten en kunnen eerlijkere prijzen worden afgesproken. “Het komt dagelijks voor dat producten nabewerkingen nodig hebben omdat ze zichtbaar zijn op het eindproduct van onze klant. Of producten die niet zichtbaar zijn en daardoor geen extra nabewerkingen nodig hebben. Door de goede relatie met de klant kun je dit duidelijk afspreken en betalen zij uiteindelijk ook alleen voor wat echt nodig is.”

Luma verspaning klantcase

Toekomst

In 2018 zijn er twee nieuwe verspaners aangenomen. Ook Erik merkt het tekort aan technisch personeel. “Echter, je netwerk is zeer belangrijk. Wellicht voelt iemand zich ergens niet meer op zijn plek of wil diegene graag een stap maken in zijn of haar carrière. Vergeet ook niet dat salaris niet alles hoeft te betekenen om ergens te gaan werken. De laatste jaren merk ik vooral dat flexibiliteit, een extra vrije dag en het bieden van een reeel toekomstperspectief belangrijker zijn geworden”, geeft Erik aan.

Het is fantastisch om te zien dat bedrijven als Luma Verspaning hun vakmanschap en expertise dagelijks inzetten om de mooiste producten te maken. We zijn dankbaar voor hun vertrouwen in STYLE!

Dit is een artikel uit het STYLE magazine – Winter editie, wilt u meer lezen? Download dan het magazine