De Haan: “Zo wisten we precies hoe alles in zijn werk zou moeten gaan”

De haan laad de STYLE 510 uit

De Haan: “Zo wisten we precies hoe alles in zijn werk zou moeten gaan”

De Haan: ’‘ZO WISTEN WE PRECIES HOE ALLES IN ZIJN WERK ZOU MOETEN GAAN’’

Transportbedrijf De Haan vervoert al ruim 25 jaar de machines van STYLE in Bunschoten naar klanten in zowel het binnen- als buitenland. We spraken met Graddus de Haan over deze lange samenwerking en een bijzondere klus in Andorra.

Graddus de Haan kocht in 1981 een vrachtwagen met een kraan over van zijn vader. Hij kreeg ook drie opdrachtgevers mee en daarmee was Transportbedrijf De Haan een feit. Een paar jaar later kocht Graddus zijn eerste nieuwe vrachtwagen inclusief zwaardere kraan waardoor hij ook zwaardere machines kon vervoeren. Graddus de Haan: ‘’Toen bleek ook dat ik het werk eigenlijk niet meer met één vrachtwagen aan kon, al snel kwamen de tweede en derde vrachtwagen er bij.’’ Inmiddels is Transportbedrijf De Haan uitgegroeid tot een bedrijf met 44 medewerkers en meer dan 30 vrachtwagens in allerlei combinaties. De drie zonen van Graddus hebben het bedrijf intussen overgenomen wat het tot een echt familiebedrijf maakt.

De haan laad de STYLE 510 uit

Niet alleen het bedrijf zelf is gegroeid, maar ook ladingen die De Haan vervoert zijn door de jaren heen steeds groter geworden. Graddus de Haan: ‘’We doen allerlei vormen van exceptioneel transport, dus alles wat te lang, te breed of te zwaar is. We vervoeren bijvoorbeeld spoorwissels, rails, tanks, pontons en kantoorunits.’’ Ook de kranen kunnen steeds meer gewicht aan. ‘’Ik ben begonnen met een kraan van 6 tonmeter. Op dit moment is de 110 tonmeter de zwaarste, maar dit wordt in september uitgebreid naar een 172 tonmeter kraan waardoor we tot 30 ton kunnen hijsen.’’

Uniek transport naar Andorra

De Haan en STYLE werken al meer dan 25 jaar samen en in al die jaren zijn er een heleboel ritten geweest. ‘’Een rit voor STYLE vereist altijd het nodige werk want een machine moet meteen op de juiste plek komen te staan. Soms is er ruimte genoeg om met vrachtwagen en al naar binnen te rijden maar het gebeurt ook dat de machine ergens onder een afdakje moet worden geplaatst. Dan kan het best een puzzel zijn’’, aldus Graddus de Haan.

Afgelopen juni verzorgde De Haan een bijzonder transport voor STYLE. Er moesten namelijk drie machines in Andorra worden geleverd. Graddus de Haan: ‘’Onze chauffeur is van tevoren naar Andorra gevlogen om een werkopname te maken. Zo wisten we precies hoe alles in zijn werk zou moeten gaan en konden we het goed plannen. Hierdoor wisten we bijvoorbeeld dat er rijplaten meegenomen moesten worden en hadden we de geschikte heftruck bij ons.’’ Uiteindelijk moest de gevel er zelfs uit om de draaibank STYLE 750 en bewerkingscentra MC 750 en MC 1500 op de juiste plek op de eerste verdieping te krijgen.

Het transport naar Andorra is goed verlopen. ‘’De klant heeft ons laten weten dat ze erg tevreden waren over de levering, dit is natuurlijk super om te horen’’.

De Haan in andorra

STYLE en De Haan

De relatie tussen STYLE en Transportbedrijf De Haan is op wederzijds vertrouwen gebaseerd. Graddus de Haan: ‘’We hebben altijd al een goed gevoel bij elkaar gehad.
Het is ook altijd fijn als je elkaar aan de telefoon hebt. We komen via STYLE bij veel machinehandelaren over de vloer en we worden door hen regelmatig uitgenodigd om
bijvoorbeeld een later transport of een verhuizing te doen. Dit is een stukje reclame waar we erg trots op zijn.’’