Zevende machine bij Ridderflex & Plastics

Zevende machine bij Ridderflex & Plastics

logo ridderflex

“Altijd weer bijzonder om te melden: onze capaciteit voor het CNC draaien van kunststof en metalen onderdelen is uitgebreid,” zegt Ridderflex & Plastics op hun website. Ze hebben afgelopen maand hun zevende machine aangeschaft: een STYLE 660 CNC draaibank. Dankzij het grotere formaat van de draaidiameter is het mogelijk om grotere producten te maken uit kunststof en metaal.

STYLE 660: De beste draaibank voor flexibel maatwerk

Inmiddels heeft Ridderflex zeven STYLE machines in haar machinepark staan. De STYLE 660 draaibank staat garant voor kwaliteit, precisie en efficiëntie voor enkelstuks en kleine series. Bij Ridderflex & Plastics zorgt deze machine voor extra capaciteit in hun werkplaats. Dankzij de grote draaidiameter van 660 mm en afstand van 3000 mm tussen de centers kunnen zij grotere producten maken met deze machine.

Metaal draaien op een CNC machine

Door de aanschaf van deze draaibank profiteren zij met name bij de productie van seat assembly’s, een custom-made product van metalen gecombineerd met grafiet en kunststoffen voor de valve industrie. Het is nu eenvoudiger om seat assembly’s met extra grote metalen zittinghouders te produceren. Uiteindelijk wordt uit verschillende materialen de seat assy samengevoegd tot een geheel.

Kunststof draaien op een CNC draaibank

De Style 660 draaibank wordt straks niet alleen maar gebruikt voor metalen onderdelen, ook kunststof wordt er op gedraaid. Dit vereist wel andere kennis en is een echt specialisme. Kunststof materialen zijn sterk onderhevig aan externe factoren zoals temperatuur en gedragen zich anders bij de vervaardiging ervan. Ridderflex blinkt uit in het produceren van prachtige maatwerk producten en garandeert een hoge graad van nauwkeurigheid op alle gedraaide en gefreesde producten.

Hét specialisme van Ridderflex & Plastics

Style is trotse machineleverancier aan Ridderflex, een partij die zich heeft gespecialiseerd in kunststof draaien en frezen. Als u op zoek bent naar technische maatwerk producten, specialistisch kunststof draai- of freeswerk, kunnen wij hen van harte aanbevelen. Voor meer informatie, bezoek dan de website.

Deze tekst verscheen eerst op de website van Ridderflex & Plastics

Kunststof verspanen

Kunststof spanen op een draaibank