Werkgroep T is for Tech komt bijeen bij STYLE CNC Machines

werkgroep t is for tech

Werkgroep T is for Tech komt bijeen bij STYLE CNC Machines

Maandag 22 juni mochten wij ons nieuwe bedrijfspand open stellen voor een bijeenkomst van T is for Tech. T is for Tech is een samenwerking tussen vijf techniekscholen, het mbo en het bedrijfsleven. Deze groep neemt samen het initiatief om het technisch onderwijs verder te ontwikkelen en af te stemmen op de regionale arbeidsmarkt. De focus van de samenwerking is in twee hoofdpunten verdeeld: het versterken van het onderwijs op de technische vmbo’s, en het oppakken van de promotie van techniek in de regio.

STYLE is onderdeel van werkgroep Ontwikkellijn 1. Deze werkgroep richt zich op het innoveren en verbeteren van de kwaliteit van het technisch onderwijs. STYLE is hier erg actief mee bezig. Zo ontwikkelen wij samen met het Corlaer College het keuzevak ‘CNC Techniek’. In dit keuzevak gaat een leerling aan de hand van lesstof en een pc via de 4-traps lesmethode te werk. Deze 4-traps lesmethode zorgt ervoor dat leerlingen op hun eigen niveau te werk gaan. De docent controleert  voordat het werkstuk daadwerkelijk wordt uitgevoerd op de machine. Het keuzevak wordt aan het einde van een periode van 8 weken afgesloten met een persoonlijk certificaat voor de leerlingen. Hiermee willen wij leerlingen van diverse opleidingen enthousiasmeren voor het technisch onderwijs.

Nadat projectleider Chantal Rebel van het Corlaer College de vergadering afgesloten had hebben alle leden nog een rondleiding door het nieuwe pand van STYLE CNC Machines gehad.

werkgroep T is for tech
werkgroep t is for tech