Wereldprimeur: intuïtief programmeren op Techni-Show 2012, door STYLE High Tech

Afbeelding niet beschikbaar

Wereldprimeur: intuïtief programmeren op Techni-Show 2012, door STYLE High Tech

“Twee jaar lang is er op de ontwikkelafdeling van STYLE (fabrikant van CNC draai- en freesmachines) in het diepste geheim gewerkt aan de lancering van een nieuw besturingssysteem die in maart op de Techni-Show gaat plaatsvinden”: zegt directeur Wouter van Halteren. “In het diepste geheim omdat wij niet exact konden bepalen hoe lang deze ontwikkeling zou duren. We wilden geen schade oplopen als de markt er echt op zou gaan wachten en de ontwikkeling toch langer zou duren. Die kans was niet ondenkbaar! Op de Techni-Show zullen we nu een CNC besturing presenteren die qua gemak en gebruikersvriendelijkheid zijn gelijke niet kent.”

“Twee jaar geleden liep iemand bij me binnen, haalde zijn iPhone uit zijn broekzak en vroeg mij wat ik zag. Ik zag een telefoon. Hij zag ook een telefoon, maar hij zag meer: een telefoon die het verschil maakt t.o.v. al zijn concurrenten door zijn gebruiksvriendelijkheid. Hij zei: er zit niet eens een instructie bij als je hem koopt! Vanaf het moment dat je hem aanzet gaat alles vanzelf, je voelt intuïtief aan wat je moet doen. Toen zijn wij gaan nadenken over de mogelijkheid om een CNC besturing ook op die manier te benaderen en CNC machines met het meest gebruikersvriendelijke besturingssysteem aan te bieden wat in de markt denkbaar is”

“We wisten niet of het zou gaan lukken om intuïtief programmeren ook voor draai- en freesbank te introduceren. Maar nogmaals, het is dus wél gelukt en we gaan dit tijdens de komende Techni-Show met de markt delen. Dit is de grootste ontwikkeling van STYLE High Tech sinds we ruim 20 jaar geleden begonnen zijn. Tot nu toe was hét onderscheidende vermogen van STYLE al dat we een hele logische en eenvoudige besturing hebben waarmee je complexe bewerkingen kunt doen. Deze nieuwe ontwikkeling gaat echter nog een paar stappen verder! Hiermee brengen we het grootst mogelijke, denkbare, gebruikersgemak nu ook naar de wereld van metaalbewerking. Het is echt nauwelijks moeilijker dan het “besturen” van je smartphone. De Techni-Show beursdeelname en de campagne voor onze nieuwe STYLE 4.0 besturing introductie bevat daarom ook een behoorlijke knipoog richting het meest bekende smartphone merk van dit moment. Het is een besturing die we durven te kwalificeren als de meest gebruiksvriendelijke ter wereld”.

“Wij merken in gesprekken met onze klanten dat men nog steeds veel moeite heeft om voldoende technisch geschoold personeel aan te trekken. Onze STYLE 4.0 besturing speelt daar op in. We hebben de besturing zo ontwikkeld dat ook mensen zonder een CNC achtergrond na één dag al met een STYLE-machine kunnen werken”.

“Om dit te bewijzen gaan we door met de actie die we een tijdje geleden gestart zijn. We gaan “fashion-modellen” Elaine & Jenny, op basis van één dag training, de beursdemo’s van de STYLE CNC machines met de nieuwe STYLE 4.0 besturing laten verzorgen. Ons gaat het er om dat je de markt op een ludieke maar overtuigende manier duidelijk maakt hoe ongelofelijk makkelijk het nieuwe intuïtieve programmeren is en wat voor voordelen je daardoor kunt behalen!”

”Waar we tijdens de ontwikkeling rekening mee hebben gehouden is het feit dat bestaande gebruikers van de STYLE machines ook moeten kunnen meeprofiteren van deze nieuwste ontwikkeling en hun besturing kunnen laten upgraden. In feite betekent dit dat een klant die in bijvoorbeeld 2001 een machine bij ons heeft gekocht alsnog met deze nieuwste besturing kan werken op zijn draai- of freesbank. Dit is uniek: STYLE High Tech zorgt ervoor dat je CNC machine feitelijk altijd met de nieuwste besturing kan blijven werken”.

STYLE High Tech bouwt draai- en freesbanken speciaal voor klanten met een groot deel van hun werk in kleine series en enkelstuks. Daarom ook de slogan “Great machines for small series”. STYLE heeft alleen al in Nederland in de afgelopen 10 jaar meer dan 500 CNC draai- en freesmachines geleverd. Sinds enkele jaren heeft STYLE ook meerdere eigen vestigingen in het buitenland en daarnaast nog een dealernetwerk in 15 landen.