Welcome aboard: Alex Meinema

STYLE door de jaren heen

Welcome aboard: Alex Meinema

Kennismaken met Alex Meinema

Export Manager

Half februari is Alex Meinema bij STYLE gestart in de nieuwe functie van Export Manager. Hij gaat onze dealers, vooral in het Zuiden van Europa, ondersteunen en nieuwe STYLE dealers zoeken om onze markt te vergroten. Wij hebben kort met Alex gesproken over zijn nieuwe functie en eerste weken bij STYLE.

Wie is Alex?

“Mijn naam is Alex Meinema en ik woon inmiddels al 35 jaar in Zaragoza, Spanje. Ik ben wel in Nederland geboren en heb hier mijn studies voltooid, dit maakt de omgang met mijn Nederlandse collega’s en de aanpassing in de cultuur van het bedrijf een stuk makkelijker. Jaren geleden tijdens een vakantie in Spanje heb ik mijn huidige vrouw leren kennen. Na een korte periode terug in Nederland om mijn dienstplicht te vervullen ben ik definitief terug gegaan naar Spanje.”

“Ik heb de laatste jaren gewerkt voor de Spaanse draaibankenfabrikant Pinacho en was daar verantwoordelijk voor Noord en Zuid Amerika en later ook voor de EU, Afrika en het nabije en midden Oosten. In een tussentijdse periode van 2 jaar heb ik tevens voor een Spaanse machine importeur van Machining Centers en Schuinbed Draaibanken uit China en Taiwan gewerkt.

Dat Alex Nederlands spreekt is erg handig voor de communicatie met zijn Nederlandse collega’s maar hij spreekt ook vloeiend Spaans, Engels en Duits en kan zich heel goed redden in het Frans en Portugees. Hierdoor is samen met zijn commerciële achtergrond en zijn uitgebreide ervaring als werknemer in alle fasen van de distributie kolom met uitzondering van de klant de functie van Export Manager hem op het lijf geschreven.

Waarom heb je gekozen om bij STYLE te komen werken?

“Sinds mijn start bij de Spaanse concurrent heb ik STYLE met argusogen gevolgd. De contacten die ik had met de bedrijfsleiding van STYLE waren toentertijd al erg goed, het klikte ‘gewoon’. De karakteristiek van het bedrijf sprak mij al direct aan. STYLE is erg klantgericht, iets waar op een andere manier mee om werd gegaan bij mijn vorige werkgevers. Daarnaast spreekt ook de filosofie van het bedrijf met betrekking tot werk, sfeer, organisatie en cultuur mij enorm aan. Tevens vind ik de gedachtegang achter de Stichting Nivora heel erg mooi en haar solide financiële constructie geeft mij de nodige stabiliteit en zekerheid voor de toekomst”.

Hoe ziet een toekomstige dag als Export Manager eruit?

De dagen zijn op te delen in verschillende aspecten. Ik ben dan:

  1. Op reis om nieuwe dealers bezoeken, contact te leggen en STYLE bekend te maken in de landen die mij zijn toegewezen.
  2. Thuis aan het werk om marktonderzoek te verrichten, prospect dealers aan te schrijven, het analyseren van nieuwe distributeurs en de dagelijkse verkoopkwesties door te nemen met onze desbetreffende afdelingen en dealers.
  3. Of ik ben onderweg voor een follow up naar huidige dealers, klantenbezoek samen met hun verkopers, technische support en hen aan te sporen om STYLE CNC machines te verkopen.

Valt het je tot nu toe mee of tegen, hoe vind je het werken bij STYLE?

“Ik had STYLE al eens bezocht in het vorige pand waarna we de contacten altijd warm hebben gehouden. Hierdoor waren de verwachtingen al hoog gespannen voordat ik begon. Na de intensieve inwerkweek moet ik eerlijk zeggen dat deze verwachtingen zijn overtroffen; het is veel verder gegaan dan verwacht. De werksfeer is uitmuntend en ik heb van alle kanten hulp aangeboden gekregen van mijn nieuwe collega’s. Kosten noch moeite zijn bespaard om te zorgen dat ik mijn werk goed kan uitvoeren, samen met het complete STYLE team. Ik heb alle tools ontvangen om terug in Spanje naar behoren te kunnen functioneren zodat straks de volledige verantwoordelijkheid zonder excuses bij mij ligt om zoveel mogelijk dealers die de STYLE filosofie begrijpen te helpen om die in praktijk te brengen.

Onze nieuwe collega Alex Meinema