Vijfde Style-machine bij Schipper Technisch Serviceburo

STS nieuwe machine

Vijfde Style-machine bij Schipper Technisch Serviceburo

STS nieuwe machine

Marco Wolters, operationeel manager bij STS, wordt gefeliciteerd door Erwin Koelewijn van Style CNC Machines met de aankoop van het bewerkingscentrum MC-1500.

Expansie in de verspanende afdeling heeft er bij Schipper Technisch Serviceburo toe geleid een bedrijfshal flink uit te breiden en te verbouwen. In mei is het karwei afgerond en zal er ruimte zijn voor een vijfde Style-machine, namelijk de MC-1500.

Schipper Technisch Serviceburo (STS) in Almelo is een totaalleverancier voor de technische en industriële sector met de doelstelling technische bedrijven te ontzorgen en te ondersteunen. Dat doet STS door technische uitdagingen uit handen te nemen, zoals bijvoorbeeld storingen afhandelen, het doen van onderhoud en het produceren van specifieke onderdelen om de technische uitdagingen op te lossen. In de werkplaats worden werkzaamheden uitgevoerd op het gebied van machinebouw, constructiewerk, laswerk, plaatbewerking en verspaning. Omdat het werk op de verspaningsafdeling de laatste jaren flink is gegroeid, breidt STS de huidige afdeling uit en wordt medio mei een bedrijfshal met een oppervlakte van 500 vierkante meter gevuld met verspanende machines.

Meer werk dan machines
Het machinepark van STS op het gebied van verspaning wordt dan uitgebreid met een bewerkingscentrum MC-1500 van Style, dat zich kenmerkt door een eenvoudige besturing en een goede productiviteit en flexibiliteit. Klasse C3 voorgespannen kogelomloopspindels voorkomen thermische uitzetting voor hoge freesnauwkeurigheid en de X/Y/Z as wordt direct door de as motoren aangedreven, wat een hoge positionering verzekerd. Dankzij een tafelafmeting van 1700×600 kan STS nu ook groter werk verzorgen. “We kregen steeds meer vraag naar grotere producten”, zegt Marco Wolters, operationeel manager bij STS. “Daarnaast hebben we meer werk dan machines en was uitbreiding nodig om verder te kunnen groeien.”

Goede bekende van Style
Style is geen onbekende voor Schipper Technisch Serviceburo. Met de aanschaf van het nieuwe bewerkingscentrum komt het aantal verspanende Style-machines op vijf. De machinefabrikant Bunschoten installeert in mei niet alleen de MC-1500, maar neemt ook de verhuizing van de vier overige machines van de huidige verspaningsafdeling naar de nieuwe bedrijfshal voor zijn rekening. “We zijn uitermate tevreden over de machines en de service van Style”, vertelt Wolters. “Goede kwaliteit, veel kennis in huis en de machines zijn precies geschikt voor onze werkzaamheden.” Die werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het snel leveren van benodigde onderdelen voor bijvoorbeeld de eigen machinebouw en productiebedrijven. Hierbij is snelheid en ad-hoc reageren belangrijk. “Bij ons is het geen pure noodzaak dat de machine 24/7 draait, maar als er spoed geboden is moeten we wel kwaliteit en snelheid kunnen leveren”, vervolgt de operationeel manager. “Dit is een groot pluspunt voor omliggende grote productiebedrijven.”.

Groei
Die ad-hoc kwaliteiten vertalen zich ook in het personeel. Veel metaalbewerkende bedrijven zoeken vakmensen en mede daarom heeft STS al in 2007 het uitzendbureau Manschap opgericht. Enerzijds om klanten te ontzorgen op het gebied van tijdelijk personeel en anderzijds ook om de eigen capaciteit te verhogen. Wolters verwacht dat het personeelsbestand van STS (momenteel zestig werknemers) binnenkort ook gaat groeien: “Met extra werkzaamheden is ook extra personeel nodig. Door onze eigen ervaring en de ervaring in de uitzendbranche, kunnen we vaak snel een antwoord geven op de vraag naar vakmensen. Met onze nieuwe verspaningsafdeling willen we meer werk gaan doen voor bestaande klanten, maar ook nieuwe klanten aan ons binden. We zien met de uitbreiding in machinecapaciteit, bedrijfspand en personeel de toekomst dan ook positief tegemoet!”

‘Als je meer doet in minder tijd verdien je je investering snel terug’
Style CNC Machines is exposant op de Brabantse Metaaldagen. “Het thema sluit aan bij wat wij willen uitdragen naar onze klanten en leveranciers”, zegt managing director Bastiaan Clement. Op de stand laat Style een draaibank 350 zien. Deze en ook de andere machines van Nederlands fabricaat zijn uitermate geschikt voor de productie van enkelstuks en kleine series. De software is hiervoor ontworpen door de eigen R&D software afdeling in Bunschoten. “Korte omsteltijden zijn van groot belang bij het bewerken van enkelstuks en kleine series. En aangezien de programmeertijd een belangrijk onderdeel is van de omsteltijden, is een eenvoudig en toegankelijk besturingssysteem cruciaal. Doordat het maken van enkelstuks en kleine series veel tekenwerk met zich mee kan brengen hebben wij een besturing ontwikkeld die intuïtief meedenkt met de operator en daardoor de processen optimaliseert. Een efficiëntieslag is ook te behalen doordat onze klanten hun werk niet meer te hoeven uitbesteden. Dankzij de eenvoudige besturing kunnen operators binnen een dag aan de slag op onze machines en binnen drie dagen rollen de eerste producten van de machine.” Procesoptimalisatie/productieverbetering is volgens Clement voor ieder (klein) MKB-metaalbedrijf haalbaar. “Onze focus ligt juist op het ‘kleinere’ MKB. Wij ontzorgen klanten zoveel mogelijk en dankzij de redelijke investering is het haalbaar. Slimme toepassingen in onze software zorgen ervoor dat de Style besturing niet verouderd omdat deze eenvoudig kan worden geüpdatet.” Hij raadt dan ook ieder metaalbedrijf aan zich te verdiepen in procesoptimalisatie: “Het is zeer belangrijk er mee te beginnen. Het is een kwestie van een lange adem, de kosten kunnen in het begin hoger zijn door de investeringen die nodig zijn, echter kun je deze terugverdienen doordat er meer gedaan kan worden in minder tijd. Onze tip is: ga eens kijken bij je collega’s in de markt voordat je het doet. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat procesoptimalisatie voor jou kan betekenen.”

sts nieuwe machine klantcase

In mei neemt Schipper Technisch Serviceburo de nieuwe bedrijfshal in gebruik. De oprichter van het bedrijf, Antoon Schipper (84), zit er bovenop.

Dit nieuwsbericht verscheen eerst op MetaalNieuws.