STYLE, SafanDarley en Dynobend bundelen krachten op TIV Hardenberg

Afbeelding niet beschikbaar

STYLE, SafanDarley en Dynobend bundelen krachten op TIV Hardenberg

Van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 september vindt de TIV plaats in Hardenberg. De TIV is dé vakbeurs in het noordoosten van Nederland voor metaalbedrijven en verspanende specialisten.

Voor deze editie bundelen de bedrijven die onder de Nivora groep vallen hun krachten om gezamenlijk alle kanten van de Nederlandse metaalbewerkingstechniek te laten zien. De Nivora groep is een Nederlandse industriële onderneming met een specifieke missie, een lange geschiedenis en een bijzondere eigendomsstructuur. De groep omvat vijf vooraanstaande Nederlandse merken metaalbewerkingsmachines met een rijke historie: Darley (1934) en Safan (1960) die onder het nieuwe merk SafanDarley innovatieve machines bouwen voor de plaatbewerking, Bewo Cutting Systems (1935) dat industriële zaagmachines produceert,  STYLE CNC Machines (1991), producent van unieke draai- en freesbanken en DYNOBEND (1988), specialist in oplossingen voor  koud vervormen van buizen. De Nivora groep staat voor het behoud van hoogwaardige technologische kennis en werkgelegenheid in Nederland, waarbij de winst wordt geïnvesteerd in innovatieve industriële producten. Alle drie de bedrijven zullen hun nieuwste kennis, producten en ontwikkelingen tonen op de TIV. Door onder een vlag deel te nemen aan de TIV hopen de bedrijven binnen de groep een boost te geven aan de TIV.

Vier innovatieve machines op ruim 100m2

Het volledige nieuwe concept van de TIV past uitstekend bij het statement wat De Nivora Groep wil neerzetten tijdens het driedaagse evenement. Bezoekers krijgen een totaalbeeld van de Nederlandse maakindustrie door het bundelen van de krachten op één stand met de nadruk op kennis, trends en ontwikkelingen én de hele dag worden live demonstraties op de vier verschillende machines gegeven.

Dynobend is de specialist in het leveren van precisieoplossingen voor het koud vervormen van buis, draad en profielen. Dynobend is een wereldwijd opererend bedrijf met een breed portfolio van systemen, producten en industriële diensten. Een specialist in het leveren van precisieoplossingen voor het koud vervormen van buis, draad en profielen.

Slimme software binnen de buig- en omvorm- technologie, alsmede eigen ontwerp en fabricage van gereedschappen, maken voor u het aanbod compleet. Bedieningsgemak, maximale vrijheden en een aantrekkelijk design zijn de unieke eigenschappen voor zowel onze standaard machines als ook turn-key oplossingen.

De Dynobend CB-MR 76 is de meest veelzijdige machines in zijn klasse. Door het combineren van, het gepatenteerde,  verticale klemsysteem met het conventionele horizontale klemmen.  Kan de CB-MR 76  bij de meest uiteenlopende en complexe buigtaken uitkomst bieden.  Of het nu gaat over buizen, kokers buigen en of walsen, de CB-MR 76 is uw machine.

SafanDarley B.V. is specialist in de ontwikkeling en bouw van kantpersen en scharen voor zowel het dunne als het dikke plaatsegment. Als uitvinder van de servo-elektronische kantpers heeft SafanDarley een ware e-volutie in plaatbewerking op gang gebracht. Continue innovatie is één van de kernactiviteiten. Naast de standaard machine range worden ook machines op maat gemaakt.

Op de TIV in Hardenberg toont SafanDarley de E-Brake Ergonomic. Met de Ergonomic uitvoering van de E-Brake laat SafanDarley de operator en kantpers als twee-eenheid werken. De operator zit gedeeltelijk in de machine, omringd door een oplegtafel, wat vooral bij het buigen van grote series een voordeel is. Het ergonomisch bedieningsgemak is optimaal, doordat de zitpositie geheel naar wens aan te passen is. Dit resulteert in een hogere productiviteit. De E-Brake Ergonomic is voorzien van de modernste EC20 besturing, waarmee zowel numeriek als 2D geprogrammeerd kan worden.

STYLE CNC Machines toont een 510 (1350 dbc) draaibank en een MC750 bewerkingscentrum op de TIV, uiteraard uitgerust met de unieke STYLE besturing. Een zeer toegankelijke CNC besturing voor zowel de beginnende verspaner als voor de ervaren operator. Wat de STYLE besturing zo uniek maakt zijn de uitgebreide functionaliteiten, welke geen ander bedrijf ter wereld zo compleet aan kan bieden.  De CNC software is speciaal ontwikkeld voor het snel en gemakkelijk tekenen en uitvoeren van enkelstuks en kleine series.

De STYLE 510 draaibank is uitermate geschikt voor de productie van maatwerk, kleine series en revisiewerk. Voor de draaispecialist die snel wil werken, hoogwaardige producten maakt en snel wil schakelen tussen verschillende producten. Bewerkingscentra staan bekend om hun groot werkbereik en veelzijdigheid als het om verspaning van onderdelen gaat. De STYLE machines zijn CNC gestuurde machines met een zeer toegankelijke bediening met altijd goed zicht op tekening en product.

Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens de Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg van 19 – 21 september op stand nummer 422. Graag tot dan!

Meer informatie? Neem contact op met ons sales team.

Erwin Koelewijn +31 6 12 62 63 39
Noord & Oost Nederland

Michel Haaima +31 6 51 79 88 57
Midden & Zuid-Nederland