STYLE levert 8-meter draaibank uit

Afbeelding niet beschikbaar

STYLE levert 8-meter draaibank uit

STYLE High Tech heeft onlangs de grootste draaibank ooit gebouwd in de fabriek in Bunschoten, uitgeleverd aan een Russische klant. Deze XL draaibank meet 8 meter tussen de centers en wordt ingezet voor het bewerken van scheepsassen. De machine is voorzien met aangedreven gereedschappen en een C-as.

Vraag naar XL trekt aan

De Nederlandse machinebouwer merkt dat de markt aantrekt. De afgelopen weken zijn meerdere grote STYLE L tot XXXL draaibanken geleverd aan zowel Nederlandse, Belgische als Russische klanten. Deze bevonden zich veelal in de afmetingen van 1200 en 1500 mm tussen de centers. “Voor allemaal verschillende toepassingen”, zegt Michel Haaima van STYLE in een reactie. “Van scheepvaartindustrie tot kunststofindustrie. De vraag komt uit alle hoeken.” Hij denkt dat de tijdens de crisis uitgestelde investeringsplannen los komen. Ook de komende tijd worden in Bunschoten meerdere grote draaibanken geassembleerd.

Russische besturing

De machine voor de Russische klant, met 8 meter tussen de centers, is de grootste die de fabrikant ooit heeft gebouwd. “Het is een nieuwe klant. Onze machine sluit perfect aan op zijn behoefte. Hij zocht een grote draaibank voor enkelstuks en kleine series”, gaat Michel Haaima verder. De machine is geleverd met de eigen STYLE-besturing, die in dit geval vertaald is in het Russisch. “Doordat onze machine op Windows is gebaseerd, kunnen we dat vrij eenvoudig realiseren. We hebben ook al een keer een besturing in een Chinese versie uitgeleverd.” Voor de rest is de XL-draaibank gebaseerd op de bekende technologie.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van grote draaibanken kunt u contact opnemen met STYLE in Bunschoten.

STYLE High Tech B.V.

Nijverheidsweg 15

3751 LP Bunschoten

Tel. 033 298 88 99