STYLE High Tech traint leraren uit Kenia

Afbeelding niet beschikbaar

STYLE High Tech traint leraren uit Kenia

STYLE kijkt terug op geslaagde trainingsweken van 20 Keniaanse docenten op de STYLE CNC draaibanken en freesbanken. 

STYLE High Tech is in samenwerking met Devotra BV uit Tholen momenteel bezig met het inrichten van 10 technische scholen in Kenia met verschillende soorten machines. Naast de gebruikelijke conventionele draaibanken, freesbanken, slijpbanken en zaagmachines wordt elke school tevens voorzien van een draaibank type STYLE 350 en een freesbank type STYLE BT-600.

De oplevering van de eerste school staat gepland voor juni 2011 en om de leraren op het gewenste technische niveau te brengen heeft STYLE High Tech een op maat gemaakte training verzorgd voor 20 leraren uit Kenia. Deze training is zorgvuldig opgebouwd uit theorie en praktijk en voorzien van professionele leerboeken. De leraren hebben zelf ondervonden hoe eenvoudig complexe werkstukken te programmeren zijn met de STYLE besturing.

In een later stadium zal STYLE een vervolgtraining in Kenia gaan uitvoeren. Daar zal extra aandacht besteedt worden aan hoe men als leraar de STYLE besturing over kan brengen op de leerlingen.

Iedere leraar heeft een software sleutel gekregen waarmee men de besturing ook op zijn eigen PC kan oefenen, deze software komt exact overeen met de software die op de machines is geïnstalleerd.

Aangezien de leraren gemerkt hebben hoe eenvoudig het programmeren is was het enthousiasme en de zin om met de STYLE machines te werken nadrukkelijk aanwezig.

Ook omdat de STYLE besturing voorzien is van een breed scala aan functionaliteiten en zeer eenvoudig is te leren, kunnen we spreken van een zeer geslaagde training.