STYLE Customer: Het Packhuys

STYLE Customer: Het Packhuys

In het industriële complex van Het Packhuys, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van kwalitatief hoogwaardige doseersystemen, verpakkingsmachines en complete verpakkingslijnen voor de voedingsmiddelen verwerkende- en verpakkende industrie, staan de robuuste CNC-machines van STYLE fier te pronken in de werkplaats.

Al ruim drie jaar maken deze machines deel uit van het dagelijkse leven van het team, dat de kunst van het repareren tot in de puntjes beheerst. Voor hen zijn de CNC-machines geen vreemdeling meer, maar eerder een betrouwbare bondgenoot in hun voortdurende strijd tegen defecte onderdelen.

“Wat zijn jullie algemene ervaringen met de machine tot nu toe?” vroeg ik aan de eigenaar. “Voor snel gebruik is het makkelijk te bedienen, vooral voor reparatiewerk,” antwoordde hij. Met de komst van de BT1500 en de STYLE 510, twee specifieke modellen die perfect passen bij hun behoeften, heeft Het Packhuys een revolutie doorgemaakt. “Klanten snel helpen bij een defect onderdeel door nieuw te maken of compleet te vervangen,” legde hij uit. “Efficiëntie is niet onze voornaamste focus, maar soms leidt het tot kortere levertijden,” voegde hij eraan toe.

Hoewel ze geen specifieke aanpassingen of functies hebben gebruikt, hebben de machines hen wel geholpen om snel te schakelen bij storingen, waardoor ze kunnen voldoen aan klantspecifieke eisen.

“De samenwerking met ons bedrijf tijdens de aanschaf en implementatie van de CNC-machines was heel fijn,” vertelde hij. “Alles was goed en duidelijk voorbereid.” Echter, hij erkende dat ze zonder enige ervaring aan het avontuur waren begonnen, wat soms tot uitdagingen heeft geleid. De technologische impact van de CNC-machines heeft hun mogelijkheden vergroot. “We zijn nu bezig met eigen ontwikkelingen om de machine meer in te zetten voor productie en prototypebouw,” enthousiasmeerde hij. Voorheen waren ze beperkt tot conventioneel draaien en frezen.

“Voor ons is snelle en goede service een cruciale pijler om op te bouwen,” benadrukte hij. “Alles wat hieraan bijdraagt, wordt door onze klanten zeer gewaardeerd.” Met de CNC-machines kunnen ze zelfs maatwerk reparaties aan concurrerende merken sneller uitvoeren dan de concurrentie. Hoewel ze geen meetbare resultaten hebben om de productiviteit te vergelijken, zijn ze van plan het gebruik van CNC-technologie uit te breiden. “We zijn nu aan het proberen een kleine productie op te zetten en zelf machines te gaan bouwen,” vertelde hij. “Hier willen wij meer werk voor gaan creëren door bijvoorbeeld ook reserveonderdelen binnen eigen deuren te produceren”

Zijn advies aan andere bedrijven die overwegen een CNC-machine aan te schaffen was duidelijk: “Als flexibiliteit en gebruiksgemak gevraagd worden, zijn deze machines zeker geschikt.” Hij erkende echter ook dat het een investering is die geduld en inventief denken vereist. “In een woord zou ik onze samenwerking beschrijven als ‘flexibiliteit’,” concludeerde hij. “We hebben een heel breed scala aan mogelijkheden gecreëerd om onze markt sneller, beter en klantgerichter te bedienen,” besloot hij, met een blik vol hoop op de toekomst van Het Packhuys.