STYLE bouwt aan de toekomst

illustratie nieuwe pand

STYLE bouwt aan de toekomst

‘STYLE bouwt met een nieuw pand op de Haarbrug-Zuid aan de toekomst’

STYLE CNC Machines, een écht Spakenburgs bedrijf, gaat verhuizen naar een andere locatie binnen de gemeente. STYLE heeft op Haarbrug Zuid een kavel gekocht en gaat hier een nieuw bedrijfspand bouwen. Met de koop van dit kavel blijft een bijzonder en innovatief bedrijf behouden binnen de gemeente Bunschoten-Spakenburg en voor Nederland. Het nieuwe STYLE hoofdkantoor wordt hét gezicht van het dorp.

STYLE is een bloeiend bedrijf en is uit het jasje gegroeid in het huidige pand van 2300 m2 aan de Nijverheidsweg 15 in Bunschoten. In ruim 25 jaar is STYLE uitgegroeid tot een hardwerkend, internationaal opererend bedrijf met meerdere vestigingen gespecialiseerd in de bouw van CNC machines van hoge kwaliteit, de ontwikkeling van een eigen CNC besturing en een interne R&D afdeling. Passie, trots, loyaliteit, proactief handelen en plezier staan hoog in het vaandel en wordt dagelijks door de medewerkers uitgedragen. STYLE is een uniek bedrijf: dé enige CNC machinebouwer in Nederland. Onderscheidend met de zelfontwikkelde STYLE CNC besturing, waarbij toegankelijkheid en snelheid voor de productie van enkelstuks en kleine series centraal staat. Naast het hoofdkantoor in Bunschoten-Spakenburg, zijn er verkoopvestigingen in België, Tsjechië en in Polen en Duitsland. Alleen al in de BeNeLux staan ruim 1500 STYLE machines. Door de enorme groei van de afgelopen jaren is deze ruimte nu alweer te klein. De wens was een geschikt stuk grond te vinden om de groei in de toekomst aan te kunnen. Hiervoor waren meerdere opties in verschillende gemeentes mogelijk.

Op dit stuk grond wordt een geheel nieuw pand ter grootte van circa 6000 m2 neergezet. In het nieuwe pand komt een experience center van ruim 350 m2 waar potentiële klanten uit binnen- en buitenland alle CNC machines en de unieke STYLE besturingssoftware kunnen bekijken, testen en ervaren. De fabriek wordt zo ingericht zodat de meest moderne productie- en montagetechnieken kunnen worden toegepast die afgestemd zijn op een zo efficiënt mogelijke interne logistiek. STYLE verwacht begin 2019 te starten met de bouw en hoopt met alle medewerkers in 2020 te kunnen verhuizen naar het nieuwe pand op de Haarbrug Zuid in Bunschoten.

illustratie nieuwe pand

“Het is simpel, autonome groei en de uitbreiding naar het buitenland hebben STYLE sterk laten groeien. Het nieuwe pand wordt groter, efficiënter en bovenal op een prachtige locatie. Het nieuwe hoofdkantoor is tweeënhalf keer zo groot als de huidige locatie en wordt het aanzicht van het dorp. STYLE ontwikkelt CNC draai en freesbanken met de onze eigen unieke CNC besturingssoftware in samenwerking met haar klanten. In de toekomst gaan wij ons werkterrein nog verder uitbouwen en ons nieuwe pand biedt hiervoor alle ruimte. STYLE is trots op de mogelijkheid om in Bunschoten-Spakenburg te blijven en op een prominente plaats een nieuwe pand te betrekken.”

foto Bastiaan Clement

Bastiaan Clement, Managing Director STYLE CNC Machines