Stilstand tot een minimum beperken. Het kan!

Afbeelding niet beschikbaar

Stilstand tot een minimum beperken. Het kan!

‘Stilstand tot een minimum beperken. Het kan.’

Omdat personeelsschaarste in de komende jaren toeneemt, zoeken bedrijven op een andere manier naar hun efficiency en hun rendement. “Met name machinefabrieken staan voor een uitdaging: hoe kun je de processen met zo weinig mogelijk mensen toch zo slim mogelijk inrichten? Wij geloven in excellente besturingsprocessen”, zegt Bastiaan Clement van Style CNC Machines.

“Het gaat feitelijk om een messcherpe analyse van de klantvraag”, vervolgt hij. “Machinefabrieken kunnen hun primaire behoefte uitleggen maar het is aan ons om de diepere lagen daaronder te vinden. Als we dan nieuwe vragen weten te genereren, met dus ook nieuwe antwoorden, dan kunnen we besturingsprocessen nóg optimaler inrichten. Bovendien willen wij dat medewerkers probleemloos met het door ons opgeleverde systeem kunnen werken. De basis is Windows. In slechts één of twee dagen moeten medewerkers er volop mee aan de slag kunnen. Het gemak dient de mens, de medewerker dus.”

nieuwsbrief

Bastiaan legt uit dat Style CNC Machines zichzelf beschouwt als een belangrijk onderdeel van het businessmodel van de klant. “Aan ons wordt immers gevraagd om processen meer efficiency en snelheid te geven; we voelen ons verantwoordelijk voor het rendement van onze klanten.”

Hij vervolgt: “Zo kan de programmeertijd worden teruggedrongen naar een paar minuten. De omsteltijd is vooral met enkelstuks heel kort. De snelle en eenvoudige programmering resulteert in de kortst mogelijke omsteltijden. Omdat wij ons met al deze machines vooral richten op klanten die enkelstuks en kleine series producten bewerken, zijn korte omsteltijden van groot belang. Aangezien de programmeertijd een belangrijk onderdeel is van de omsteltijden, is een eenvoudig en toegankelijk besturingssysteem cruciaal.”

“De kracht van de besturingssystemen zit niet alleen in de functionaliteit, maar vooral in de menustructuur. De gebruiker loopt veel sneller door het programma heen, omdat er een slim systeem achter zit, waarbij variabelen al ingevuld zijn. We nodigen potentiële klanten uit om een producttekening aan ons te sturen, waarna wij precies laten zien wat de winst is van ons besturingssysteem.”

“Efficiency is ook te behalen doordat onze klanten hun werk niet meer hoeven uit te besteden. Dankzij de eenvoudige besturing kunnen operators binnen een dag aan de slag op onze machines en binnen drie dagen rollen de eerste producten van de machine. Er is nauwelijks stilstand. Wel, dat lijkt me voor ondernemers en bedrijven een heel belangrijk aspect.”

Tekst: Jerry Helmers Metaalvak Nederland.