“De allergrootste STYLE draaibank maakt het machinepark van StaPoTech bijna compleet”

StaPoTech BVBA

Familiebedrijf StaPoTech koopt zijn vijfde en zesde STYLE machine

StaPoTech BVBA
Samen met zijn dochters runt Han Stakebrand StaPoTech, een bedrijf in podia technieken in België. Opgericht meer dan 100 jaar geleden door de familie Stakebrand, oorspronkelijk als een Amsterdamse kunstsmederij. Door de groei werd er in de jaren 2000 besloten om een Belgische vestiging te openen, Stakebrand BVBA. Na het begin van de economische crisis blijkt dit een gouden zet want de Nederlandse onderneming gaat dan failliet. Dankzij de Belgische vestiging kan StaPoTech worden gestart.

STYLE in het theater
De STYLE CNC machines worden gebruikt voor bijvoorbeeld het maken van liertrommels, lieren en grote schijven. Al deze technieken ziet men terug in het theater. Eigenlijk zien ze deze niet, maar zonder deze producten kan een theatervoorstelling niet tot een perfect einde worden gebracht.

“Vanwege de verschillende opleidingsmogelijkheden in België voornamelijk gericht op dialoogbesturing, werd er destijds gezocht naar een gebruiksvriendelijke besturing. Voordat STYLE in beeld kwam, zijn er eerst andere machines aangekocht maar het bleek voor de medewerkers erg lastig om de besturing onder de knie te krijgen”, aldus Han. “Daarnaast is het fijn dat ons complete machinepark is voorzien van één besturing en ons machinepark straalt daarmee een gevoel van eenheid uit.”

STAPOTECH machine
Klantcase stapotech

Zelfde uitstraling en één besturing
“Bij STYLE kreeg ik de mogelijkheid om een 2e hands STYLE bank te kopen. Al snel werd de 2e hands machine ingeruild voor een nieuwe CNC draaibank en werd een CNC freesbank aangeschaft. Naast de eenvoudige besturing zat de overtuiging vooral in de prijs-kwaliteitverhouding, maar het belangrijkste is de nauwkeurigheid van de machines”, zegt Han. “Doordat wij enkelstuks en kleine series maken voor onze klanten zijn de STYLE machines perfect. Wij zijn zeer tevreden over de efficiente Nederlandse service, storingen worden snel opgelost door de korte reistijd. Dit is met machines uit het buitenland wel eens anders. Ook hebben ze eigenlijk altijd de benodigde onderdelen op voorraad.”

Na de afname van de STYLE 1200 draaibank besloot hij de afspraak met de koop van een BT3000 freesbank, zijn zesde machine, welke begin volgend jaar in zijn werkplaats in gebruik wordt genomen.