“Peaplastics: de meerwaarde van maatwerk”

Peaplastics

Het toepassen van technologische ontwikkelingen bij de vervaardiging van kunststofhalffabricaat tot eindproduct staat centraal bij Peaplastics.

Peaplastics B.V. is een bekend bedrijf in de kunststofverwerking waarbij de wensen van de klant altijd voorop staan. Ze zijn gespecialiseerd in de verwerking, vervaardiging en levering van hoogwaardig kunststofhalffabricaat tot eindproduct. We zijn in gesprek met Harald Schellekens, medeeigenaar van Peaplastics.

“PEA Plastics is een betrouwbare partner die snel kan leveren en zeer flexibel is in het productieproces”, zegt Harald. “We hebben een zeer divers klantenbestand, denk hierbij aan de chemie, farmacie maar ook de voedingsmiddelenindustrie. Je kan je indenken dat het voor hen belangrijk is om flexibel te zijn en hoogwaardige kwaliteit te leveren”. Naast het verwerken en bewerken van de gangbare kunststof grondstoffen zoals POM, PTFE (teflon), plexiglas, PVC, nylon, PES en PEEK is PEA ook in staat om hoogwaardige grondstoffen zoals Torlon, PSU en PEI naar wens te bewerken en te transformen tot het gewenste eindproduct. Klanttevredenheid staat, net als bij STYLE, centraal. Samen geloven wij niet in onmogelijkheden, wel in functionele oplossingen voor alle klantwensen.

Inmiddels staan er vijf machines (december 2017, red.) in het machinepark, twee kleinere draaibanken, een 510 draaibank en een BT1500 freesbank. “We zijn ooit begonnen met conventioneel draaien en frezen, tot het moment dat onze klanten steeds geavanceerdere producten wilden laten produceren. De conventionele machines konden de moeilijke contouren niet meer waarborgen waardoor we zijn overstapt op CNC machines. Uiteraard speelde tijdsbesparing ook een grote rol.”, legt Harald uit. “We kwamen STYLE tegen op de beurs en waren gecharmeerd van de eenvoudig te begrijpen software en goede service. Het is zeer eenvoudig te programmeren, je ziet op je tekenscherm wat je maakt!”, lacht Harald. “Wel zouden sommige knoppen op een andere plaats kunnen staan, waardoor het nóg eenvou- diger wordt”. Over de service hebben ze ook niks te klagen, de customer support neemt duidelijk de tijd om de ongemakken op te lossen.

producten peaplastics

Kortom: een prachtig bedrijf gespecialiseerd in kunststof met oog voor detail, de klant en de toekomst.

Geïnteresseerd hoe Peaplastics te werk gaat met zijn machines?