Ontwikkelingen STYLE R&D Software

Ontwikkelingen STYLE R&D Software

Ons R&D software team werkt voortdurend aan de software om nieuwe innovatieve functies te creëren voor onze unieke STYLE-besturing. Ze willen drie recent ontwikkelde functies benadrukken.

Werkstukprobe en gereedschapinstelprobe

De werkstukprobe wordt gebruikt om de positie van het werkstuk op de machine te bepalen. Met behulp van verschillende cycli kan de operator de oorsprong van het werkstuk bepalen.

R&D Developments - besturing dialoog

Er zijn cycli om ook de uitlijning van het werkstuk te bepalen. De gereedschapinstelprobe wordt gebruikt om de lengte en diameter van de gebruikte gereedschappen te meten.

Opmerking: probe beschikbaar vanaf softwareversie 2021. Gereedschapinstelprobe beschikbaar vanaf softwareversie 2022.

R&D Developments - Probes

Detectie van gebroken gereedschap

De gereedschapinstelprobe kan worden gebruikt om te bepalen of een gereedschap gebroken is. Er kan een cyclus worden toegevoegd om automatisch de gereedschapslengte na het proces te meten. In geval van afwijkende gereedschapslengte wordt er een alarm gegenereerd.

Bijvoorbeeld, dit kan worden gebruikt wanneer een boor- en tapbewerking wordt uitgevoerd. De lengte van het boorgereedschap kan worden gecontroleerd nadat het boorproces is voltooid. Als de lengte van de boor niet correct is, kan de machine automatisch worden gestopt in plaats van door te gaan naar de tapcyclus.

Opmerking: breukdetectie is beschikbaar vanaf softwareversie 2023.

Variabele spindelsnelheid (Spindelsnelheidsvariatie (SSV))

Deze functie kan worden ingeschakeld tijdens het bewerken. Tijdens het bewerken varieert de hoofdspindel in snelheid, wat trillingen in het materiaal voorkomt. Dit is bijzonder nuttig bij het bewerken van lange assen.

Opmerking: SSV is beschikbaar vanaf softwareversie 2022.

R&D Developments - besturing dialoog

Automatische meetstop in het freesprogramma

Voor afwerkingscycli kan een automatische stop worden geprogrammeerd tussen afwerkingsbewerkingen. De machine stopt op dat moment, zodat de operator het onderdeel kan meten. Als de metingen niet aan de specificaties voldoen, kan de diameter van het freesgereedschap direct worden gecorrigeerd.

Op deze manier kan de operator ervoor zorgen dat de volgende afwerkingsbewerking binnen tolerantie wordt uitgevoerd.

Opmerking: automatische meetstop is beschikbaar vanaf softwareversie 2021.

R&D Developments - besturing dialoog