Ontwikkelingen STYLE R&D Product

Ontwikkelingen STYLE R&D Product

Ons R&D-team werkt continu aan het ontwikkelen van onze CNC-machines tot betere CNC-draai- en freesmachines. Ze willen enkele van de speciale projecten waaraan ze hebben gewerkt uitlichten.

De BT4000 FE CNC-freesmachine

De R&D is erg trots op deze unieke freesmachine: de BT4000 FE (Full Enclosed). Dit is de grootste volledig gesloten machine die we tot nu toe hebben geproduceerd. Deze machine hebben wij geleverd aan een Duitse klant: CvG Zerspanungstechnik GmbH die zich voornamelijk richten op de productie van kleine en middelgrote series en op fabricage-assemblages zoals
hydraulische cilinders.

De STYLE 2280 (3000 dbc) CNC-draaibank

Een ander groot project waar onze R&D aan heeft gewerkt, is de STYLE 2280 CNC-draaibank. Deze draaibank met een hartafstand van 3000 mm is de grootste draaibank met dit soort draaidiameter die we tot nu toe ooit gebouwd hebben. Ze hebben ruim een ​​jaar intensief met de klant samengewerkt om tot de perfecte machine voor hun producten te komen namelijk composiet industriële componenten. Ons montageteam maakte de machine in slechts vier weken tijd.

Het SMTS – STYLE modulair turning system

Dit unieke project voor onze klant Bunge uit Amsterdam heeft het team tot een uniek product gemaakt. Bunge Nederland is een bedrijf dat verwerker is van oliezaden.

De sojabonen worden op rollen geplet tot ‘vlokken’. Sojabonen zijn een zeer hard product waardoor de rollen zeer snel slijten en ongelijkmatig slijten. De rollen worden nu geslepen, wat een tijdrovend en oncontroleerbaar proces is.

Anderhalf jaar geleden zijn we met Bunge de uitdaging aangegaan om een ​​CNC-draaimachine te ontwikkelen die op de bestaande rolunits geplaatst kan worden. Het doel was om binnen 2 uur een wals in een rechte lijn en evenwijdig aan de andere wals te bewerken in een gecontroleerd proces.

Na een jaar ontwikkelen en een half jaar testen en doorontwikkelen hebben we de verspaningsproeven succesvol afgerond en de machine met succes afgeleverd bij de klant.

STYLE R&D Ontwikkeling SMTS

De SMTS bestaat uit een stevig gelast frame met lineaire geleiding en een dubbele z-steun om de voor- en achterrollen van de rollenunit te verwerken.

De SMTS bestaat uit een stevig gelast frame met lineaire geleiding en een dubbele z-steun om de voor- en achterrollen van de rollenunit te verwerken. Beide Z-steunen hebben hun eigen Z-as kogelomloopspindels die worden bestuurd door één FANUC-servomotor. KM lineaire actuatoren van PMI zijn gemonteerd op de Z-support basisplaten. Deze actuatoren zijn uitgerust met lineaire geleiding en kogelomloopspindel in één eenheid voor de minimale benodigde installatieruimte. Bovenop de lineaire actuatoren zijn U-vormige gefreesde platen gemonteerd om X-steunen te creëren die zo sterk en stabiel mogelijk zijn. Op de uiteinden van de X-supports is een STYLE snelwisselsysteem met een luchtgekoelde Boremeister trillingsvrije balk gemonteerd met een Dubbelzijdige trigon CBN insert van Tungaloy Benelux b.v.

Deze gehele constructie zorgt voor een stabiele bewerking van moeilijk te bewerken walsen binnen de gestelde tijd. Bovendien wordt het bewerkingsinterval vergroot en gaan de rollen twee keer zo lang mee. Al met al een zeer tevreden klant!

STYLE R&D ontwikkeling grote range aan machines