Non ferro gieterij West Friesland Metagis investeert in nog hogere kwaliteit

Afbeelding niet beschikbaar

Non ferro gieterij West Friesland Metagis investeert in nog hogere kwaliteit

Al vele jaren is West Friesland Metagis een betrouwbaar toeleverancier van halffabricaten; lagerbrons, tinbrons, aluminiumbrons, messing enz. aan diverse verspanende bedrijven. Directeur Charles van Hemert;  “Het is een continu proces om onze producten verder te ontwikkelen met een hogere kwaliteit en nauwkeurigheid. Om een volgende stap te kunnen maken in onze productkwaliteit hebben wij enkele jaren geleden de stap van conventioneel naar CNC gestuurd verspanen gemaakt. Na een oriënterend gesprek en demonstratie sprong de STYLE Besturing in eenvoud eruit en bleek precies wat wij nodig hebben om nog betere producten te kunnen vervaardigen. Op de terugweg viel het besluit: het wordt een STYLE.”

Na de aanschaf van de jonggebruikte draaibank in 2012 en goede ervaringen met de productie daarmee, besloot West Friesland Metagis eind 2013 verder te automatiseren en te investeren in een nieuwe STYLE 750 (2900 DBC) draaibank.

De nieuwe aanwinst beschrijft Charles van Hemert; “ Met het verder voorbewerken van deze producten sluiten wij aan op de verhoogde kwaliteitseisen van onze klanten, nauwkeurigere tolerantie, óók op halffabricaten.

Kijk voor meer info over de producten van West Friesland Metagis op www.wfmbrons.nl West Friesland Metagis behoord tot de Hemimex Groep Rosmalen.