Nivora Groep neemt Dynobend over

Dynobend Logo

Nivora Groep neemt Dynobend over

Dynobend bv, dat gespecialiseerd is in het leveren van oplossingen voor het koud vervormen van buis, draad en profielen, is overgenomen door de Nivora Groep. Nivora Holding bv heeft aandelen in innovatieve industriële bedrijven en beschouwt deze recente acquisitie als een belangrijke bijdrage bij de waarde van de algehele groep.

‘Nivora kan ons de kennis en financiële steun geven om een enorme sprong voorwaarts te maken bij de ontwikkeling van onze producten en oplossingen. We zijn trots om een lid van de Nivora Groep te zijn’, zegt Dennis Scholten, die aan zal blijven als algemeen directeur van Dynobend.

Dynobend

Dynobend is sinds 1988 specialist in het leveren van precisieoplossingen op het gebied van het buigen (koud vervormen) van buis, draad en profiel. Door slimme software binnen de buig- en omvormtechnologie en ook door eigen ontwerp en fabricage van gereedschappen, is een compleet gamma voorhanden. Bedieningsgemak, maximale vrijheden en een attractief design zijn de unieke eigenschappen voor zowel de standaard buigmachines als ook voor de turn-key oplossingen. De disciplines engineering, mechanica, software en de interactie tussen mens en machine zijn de krachten van Dynobend. In de zoektocht naar innovatieve oplossingen, worden de grenzen van de technische mogelijkheden en kennis verruimd.

Nivora Groep
De Nivora Groep omvat vier vooraanstaande Nederlandse merken metaalbewerkingsmachines met een rijke historie: Darley (1934) en Safan (1960), die onder het nieuwe merk SafanDarley innovatieve machines bouwen voor de plaatbewerking; Bewo Cutting Systems (1935), dat industriële zaagmachines produceert en STYLE CNC Machines (1991), producent van unieke draai- en freesbanken. De Nivora groep heeft fabrieken in Lochem, Eijsden, Waalwijk en Bunschoten en vestigingen in Duitsland, Engeland, Tsjechië, Taiwan, USA en Zweden. Met de overname van Dynobend heeft de groep meer dan 350 medewerkers in Nederland, die gezamenlijk een omzet genereren van meer dan 65 miljoen euro.