MKB Machinefabriek Rotterdam produceert hoogstaande contramal

Afbeelding niet beschikbaar

MKB Machinefabriek Rotterdam produceert hoogstaande contramal

Machinefabriek MKB uit Rotterdam kreeg deze week een mooie uitdaging; een HQ mal voor een Duitse rubberproducent.

De mal, met een netto productgewicht van 2200 kg werd geproduceerd in bijna 18 uur continu verspanen. De mal werd geproduceerd middels een 3-assige simultane bewerking op de STYLE BT 2000, met een feedrate van 4000mm/min!

Ben Kreischer van MKB; “Voor deze speciale opdrachten weten zelfs Duitse klanten ons te vinden. Daaruit blijkt onze specialisatie in maatwerk en kleine series. Voor dit product zijn de kwaliteiteisen erg hoog en het vereist dan ook de nodige programmeer en productie aandacht van onze medewerkers en de verspanende machines. Na heel wat uurtjes verspanen en het navrezen in 3 assen simultaan, is de mal gereed en een mooi visitekaartje voor ons bedrijf!”

Om het maximale uit de machine en de freesbewerkingen te halen gaf Service Engineer Robin van der Wolk ondersteuning aan MKB. “Als STYLE maken we machines specifiek voor maatwerkproducten zoals deze mal, als service afdeling bieden we graag ondersteuning om het maximale uit de draai- of freesbank te halen. Met een hoge voeding en 18 uur productietijd heeft de BT 2000 haar waarde voor MKB laten zien. Mooi product, tevreden klant!”

Wilt u meer informatie over de producten en productie mogelijkheden van MKB, neem dan contact op met Ben Kreischer.