“Allround metaalbewerking én kunstofbewerkingen: bedenkt en zij maken het”

Maalderink Metaal V.O.F.

Een warm familiebedrijf met een gevarieerd aanbod in maatwerk

Van je hobby je werk maken
Na een blije ontvangst met twee kwispelende ‘waakhonden’, namen we plaats in de kantine bij Maalderink Metaal V.O.F.. Een familiebedrijf dat is opgericht in januari 2000, alweer ruim 17,5 jaar geleden. Freek Maalderink, eigenaar, is ooit begonnen als elektricien. Na te hebben gewerkt bij een machinefabriek en als onderhoudsmonteur bij een constructiebedrijf, werd het tijd om voor zichzelf te beginnen.

In september 2005 werd de eerste werknemer, een draaier, aangenomen. Daarna ging het snel: elk jaar werd er een machine bijgekocht en elke twee jaar een nieuw personeelslid aangenomen. “Als allround metaalbedrijf zijn wij inmiddels gespecialiseerd in alle bewerkingen van metaal en kunststof”, zegt Freek. “We zijn flexibel, multi-skilled en gaan geen uitdaging uit de weg. Juist het onderzoek naar hoe wij het product zo goed mogelijk kunnen maken, geeft voldoening.” Inmiddels hebben ze een trouwe klantenkring opgebouwd, maar eigenlijk is iedereen welkom.

Maalderink Metaal machine
Maalderink machine BT 1500

Materiaal wordt product
In 2015 hebben zij hun eerste STYLE machine gekocht. Een draaibank 510 x 1350 om hun klanten nog beter te kunnen bedienen in enkelstuks en kleine series. De ‘nieuwe’ tweedehands freesbank kwam toevallig op het pad van Maalderink. Ze hebben de machine ongezien gekocht doordat het vertrouwen in onze dealer Dimatech zo goed is.

Maalderink Metaal levert een totaalproduct. Hun klanten kunnen bij hun terecht voor het laten uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden. Van het tekenwerk tot de montage. Eigenlijk is geen materiaalsoort ze te gek en onderscheiden zich door vakmanschap en het leveren van maatwerk.

Ze beschikken over een uiterst geavanceerd machinepark en beschikken over eigen transport. “Daarbij staan wij altijd garant voor kwaliteit”, zegt Freek.

De eerste indruk telt echt
“Als iemand ooit twijfelt om een STYLE machine aan te schaffen, zeg ik: “gewoon doen!” Het zijn kwalitatief goede machines met een eenvoudige, doordachte besturing gemaakt door een Nederlands bedrijf”, lacht Freek. “Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Eventuele problemen worden snel en professioneel opgelost.”