De tweede editie van Dé MAAKindustrie Dag een succes!

Afbeelding niet beschikbaar

De tweede editie van Dé MAAKindustrie Dag een succes!

maakindustrie

Op donderdag 19 oktober vond de tweede editie plaats van Dé MAAKindustrie Dag, een evenement bij gastheer STYLE CNC Machines. Vele verspanende specialisten bezochten de mini-beurs in het centraal gelegen Bunschoten en waren positief over de sfeer, de opzet en de diversiteit in partners.

De twintig partners die zich presenteerden op deze dag vertegenwoordigden elk een tak uit de Nederlandse maakindustrie, van tooling, smeermiddelen, filtertechnieken tot diverse machines. Deze editie stond geheel in het teken van kennis en het behoud van technologische kennis in deze branche. Het doel van Dé MAAKindustrie Dag is om deskundigen binnen de sector samen te laten komen, waarbij er onderling ideeën en visies kunnen worden uitgewisseld. Samen met meerdere kennissessies over de gehele dag werd er op deze manier actief bijgedragen aan het behoud van technologische kennis in Nederland.

Buiten alle technische bedrijven zijn er ook dienstverlenende bedrijven die hun expertise komen delen. Eén van die bedrijven is Match-Day, wat ook in Bunschoten gevestigd is. Match-Day helpt bedrijven bij het vinden van nieuwe klanten. Bedrijven die er niet aan toe komen om zelf nieuwe klanten te benaderen, of meer resultaat uit hun sales willen halen. “Wij geloven dat je zelf in de hand hebt, hoe succesvol je bent. Onze visie is dat je kansen niet krijgt, kansen die pak je”, aldus Jorg Hartog van Match-Day.

maakindustriedag overzicht

Ook DoALL Sawing Products verkoopt een machine

Naast dat STYLE een aantal machines heeft verkocht, heeft ook Doall een lintzaagmachine verkocht. “Dé MAAKindustrie Dag is voor ons een groot succes. Naast de verkoop van een machine, hebben we ook nieuwe interessante contacten op gedaan”, aldus Caspar Blok. “De klant kwam speciaal naar deze dag om de machine te bekijken en heeft besloten om direct zijn handtekening te zetten.” De DoALL lintmachine is ontwikkeld en gebouwd voor breed bereik aan zaagopdrachten. Ideaal voor zaagwerk in zowel enkelstuks als seriematig werk. De machines zijn robuust, ergonomisch en bovendien zorgvuldig afgewerkt met een rijke standaarduitrusting.

Demonstratie op de MC 750 veelvuldig bekeken

Na de kennissessies van Seco Tools en Cad2M, werden de bezoekers van de sessie meegenomen naar de STYLE MC750 bewerkingscentrum in de hal. In de kennissessie werden de verschillende bewerkingsmethodieken uitgelegd. Doordat verspaners vaak kiezen voor traditionele methoden blijkt dit vaak ten koste te gaan van de stabiliteit, vermogen of standtijden. Dit laatste kan zelfs lijden tot breuk of onherstelbare beschadiging van het gereedschap of het product. De besproken methodes hebben als doel: betrouwbaar te verspanen zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit. Tijdens de live demonstatie op de machine liet Robin van der Wolk (STYLE) zien hoe nieuwe methodes en strategieën bijdragen aan betrouwbaarder verspaningswerk.

Het succes van de twee edities van deze prachtige mini-beurs is voor de organisatie de reden dit event te herhalen over twee jaar. Bezoek de website www.demaakindustriedag.nl voor een uitgebreid fotoverslag en meer informatie over de deelnemende partners.