De productie is heilig, die mag niet stil komen te staan.

KLantcase

De productie is heilig, die mag niet stil komen te staan.

KLantcase

De productie is heilig, die mag niet stil komen te staan.

STS is uitgegroeid tot een begrip in Twente met maar liefst 3 BV’s en een eigen uitzendbureau.

Schipper Technisch Serviceburo (STS) heeft inmiddels vijf STYLE machines staan. Het werd tijd dat wij bij deze klant langsgingen voor een goed gesprek. Na een
vriendelijke ontvangst en een goede bak koffie schuiven wij aan bij Marco Wolters, operationeel manager bij STS. Marco steekt direct van wal over de geschiedenis van Schipper Techniek en het daarbij behorende STS.

Schipper Techniek is echt een familiebedrijf. Gestart in 1981 met het doel om bedrijven technisch te ontzorgen. Ze zijn uitgegroeid tot een begrip in Twente met maar liefst 3 BV’s, 5 vestigingen en een eigen uitzendbureau. Hiermee kan Schipper alle zorgen van hun klanten uit handen nemen. Er werken op dit moment 128 vaste medewerkers verdeeld over deze bedrijven. Even terug naar STS: “In 1998 is Schipper Technisch Serviceburo opgericht om zo een nóg breder service pakket te kunnen aanbieden. Er werd vol ingezet op Service en Onderhoud en op een gegeven moment waren er ruim 60 man aan het werk”, aldus Marco. Intussen is het bedrijf opgedeeld in vier aparte disciplines: machinebouw, verspaning/constructie, procestechnologie en Service/Onderhoud. Al deze disciplines lopen door elkaar en overal is draai- en freeswerk noodzakelijk om efficiënt te kunnen werken.

“Destijds zijn we de verspaningsafdeling heel klein begonnen. De verspaningsafdeling was een deel van onze Service en Onderhoud afdeling, “ zegt Marco. “We zijn gestart met drie conventionele banken waarmee we het moesten doen.”

In een later stadium kwamen daar de eerste CNC bewerkingscentra bij, wel tweedehands want onze visie is: “eerst verdienen en dan pas uitgeven”. Na een aantal jaren kwamen er gebreken met de besturing en werd de vraag gesteld: Hoe nu verder? “Kijk, de machines mogen best stil staan, niet te duur zijn én we willen geen ellende kopen van een ander”, aldus Marco.

CNC opbouw bij STS
In 2008 werd het huidige gebouw te klein en kon er geen groei meer gerealiseerd worden, simpelweg door ruimtegebrek.
Eind 2008, begin 2009 werd er een nieuwe hal gerealiseerd en werd de eerste BT 1500 van Style aangeschaft. Hierna ging alles in een stroomversnelling en werd er verder geïnvesteerd in de volgende twee machines. De keuze was niet zo moeilijk, we hadden goede ervaring met Style en ook zij hadden zich enorm ontwikkeld de laatste jaren. Er werd een 510 CNC draaibank aangeschaft tegelijk met een MC1000 bewerkingscentrum. Dit was een grote stap voorwaarts. Binnen een half jaar werd er nog een 550 CNC draaibank aangeschaft omdat de vraag alleen maar toenam. Door deze enorme groei moest STS ook personeel zoeken, ook dit was een uitdaging. Inmiddels hebben we een nieuwe CNC topper aangenomen die ook leert frezen. “Het is nu gelukkig vol bezet op de verspaningsafdeling, de machines staan amper nog stil”, zegt Marco. Binnenkort komt er zelfs een 5e CNC-er bij in de prachtige nieuwe hal.

Klantcase

Eigen opleidingscentrum
Schipper Technisch Serviceburo is een platte organisatie waarbij je zeer eenvoudig en binnen één minuut kan solliciteren. Marco geeft aan dat als je iemand aan de telefoon spreekt je gauw genoeg weet of iemand past. “Wij houden van ‘niet lullen, maar pullen’!” Dankzij een intern opleidingscentrum en diverse producttrainingen waarbij het halen van diploma’s wordt gestimuleerd zijn alle medewerkers vaktechnisch breed inzetbaar. De planner weet precies wie waar inzetbaar is.

STS & STYLE
Op de vraag waarom ze uiteindelijk voor STYLE machines hebben gekozen is Marco duidelijk. “Wij doen voornamelijk speciaal werk, spoedklussen, kleine series en veel enkelstuks. De kracht van STS is gewoon: doen wat je zegt, daarom past STYLE hier ook zo goed. We hebben dezelfde mentaliteit. Klanten kunnen ons 24/7 bellen voor werk, wij pakken het direct op en zorgen ervoor dat de storing snel is opgelost. Dit gebeurt ook als wij een vraag hebben over de machine of besturing.” Ook over de machines en besturing is Marco positief: “STYLE is supermakkelijk en laagdrempelig. Ook vind ik het persoonlijk de mooiste machines die te koop zijn. De bandbreedte van de machine is daarnaast ook erg groot dus je kan er heel erg veel mee. Je leert zeer eenvoudig de methodiek aan een leerling en die nemen het fluitend over. Het scherm is eenvoudig, iedereen is Windows gewend en de Touch werkt snel en efficiënt.”

Voorman Verspaning Nick wilde ons ook nog graag te woord staan over zijn ervaring bij STS en de ervaring met de STYLE machines. We spraken hem in de nieuwe hal in het kantoor van de verspaningsafdeling. “Ik ben heel erg blij met de investeringen in de nieuwe machines die STS heeft gedaan de afgelopen jaren. Dit was en is een hele stap voorwaarts zodat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen. Er is direct ook gekozen om een freesbank met een 4e as aan te schaffen.”

Intussen is er weer een nieuwe hal bij gebouwd die compleet gericht is op onze verspanings afdeling. Ook werden er afgelopen jaar nog twee machines aangeschaft. Een MC 1500 bewerkingscentra en nog een 510 CNC draaibank voor spoed en calamiteiten. “Dit is een kleiner model waardoor we meer variatie kunnen bieden aan onze klanten”, aldus Nick. Ook Nick wil de eenvoud van STYLE aantonen: “het programmeren is zeer gemakkelijk, bij 100 kleine asjes moet je snel kunnen omstellen en dit is snel en makkelijk aan te leren met de STYLE besturing. We hebben samen dezelfde visie en daarom werkt dit ook zo goed!”

klantcase sts

Wij zijn erg trots met Schipper Technisch Serviceburo en wensen hen veel succes de komende jaren in hun nieuwe hal én met prachtige machines!