CNC voor het onderwijs

alles is techniek

CNC voor het onderwijs

alles is techniek

CNC VOOR HET ONDERWIJS

STYLE zet zich in voor het enthousiasmeren van studenten voor het technische vak.

Speciaal voor het enthousiasmeren van studenten voor het technische vak hebben wij machines ontwikkeld en zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een methode waarbij de student centraal staat. Ook staat voorop dat de leerling zelf aan de slag mag met het maken van een product.

STYLE heeft voor het onderwijs CNC machines ontwikkeld. Het compactere formaat maakt het eenvoudiger om ze te plaatsen in praktijklokalen. Daarnaast kunnen ze volledig worden afgesloten zodat alle koelvloeistof en spanen binnen de machine blijven. Deze machines zijn een 100% Nederlands product, hebben twee jaar garantie en een volledig Nederlandstalige service. Deze machines zijn wat betreft de besturing en mogelijkheden identiek aan de machines in de markt.

STYLE biedt ook de mogelijkheid om alleen een desktopversie van de machine te kopen zonder de aanschaf van een machine. Deze optie heeft ook alle voordelen zoals simuleren van gemaakte producten, trainingen van docenten en altijd up-to-date besturing.

De machines

STYLE 350 CNC bewerkingscentrum: een volwaardige gesloten freesbank met een slag in XYZ van respectievelijk 350 mm, 210 mm en 340 mm. Een tafelbelasting van 80 kilogram en een werkhoogte van 805 mm. STYLE 300 CNC draaibank: een volwaardige CNC draaibank met een draaidiameter over het bed van 320 mm, een draaidiameter over het support van 180 mm en een bedbreedte van 190 mm. Het gewicht van deze machine is 800 kilogram.

STYLE 300 CNC Draaibank
STYLE MC 350 freesbank bewerkingscentrum

Wat kan STYLE betekenen voor het technisch onderwijs?

STYLE verzorgt niet alleen het lesmateriaal en training van docenten, maar wil ook scholen maximaal ontzorgen. Op dit moment staan er ruim 1000 STYLE machines in de Benelux. Dit betekent dat er altijd wel een bedrijf dichtbij is met een STYLE machine. STYLE kan deze bedrijven benaderen zodat scholen een bedrijfsbezoek kunnen brengen of zelfs stagiaires kunnen onderbrengen. Ook staan de deuren van STYLE altijd open voor het verwelkomen van leerlingen om te vertellen over het vak techniek.

De STYLE besturing is in eigen huis ontwikkeld en speciaal bedoeld voor de vervaardiging van enkelstuks en kleine series. Bedieners zonder enige CNC-ervaring kunnen na één dag training de machine bedienen. Dankzij het grote touchscreen is een voorbeeld van het product dat wordt geprogrammeerd altijd meteen inzichtelijk. De besturing is er voor de draaibanken en voor de freesbanken. De besturing begeleidt je intuïtief door het proces heen dankzij de logische opbouw, gebaseerd op Windows. De besturing berekent automatisch missende waarden en stelt vragen bij verschillende stappen. Zeer handig is de mogelijkheid tot het simuleren van het gemaakte product. Hierin laat de besturing zien of het gemaakte product daadwerkelijk gemaakt kan worden. Het product is van verschillende kanten te zien. Er kan eenvoudig geschakeld worden tussen conventioneel en CNC, dankzij de handwielen op de consoles. Daarnaast is er een desktopversie beschikbaar waarop het product kan worden voorbereid, eenvoudig worden gesimuleerd en vervolgens op de machine worden gemaakt.

style frezen besturing
style draaien besturing

STYLE wil met de introductie van de STYLE 300, STYLE MC350 en de STYLE besturing
leerlingen enthousiasmeren voor technisch onderwijs. Tevens scholen maximaal
ontzorgen door zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. De voordelen:

  • ALTIJD up-to-date besturing;
  • 3 jaar gratis upgrades in de besturing;
  • Desktopversie besturing: geen jaarlijkse licentiekosten;
  • Maandelijkse gratis trainingsmogelijkheden voor docenten bij STYLE;
  • STYLE is centraal gelegen in Nederland.
alles is techniek