Word jij onze afstudeerder technische informatica?

Dit zijn wij

STYLE CNC Machines is in Nederland de enige fabrikant van CNC en Teach-In draaibanken en CNC freesmachines. Deze machines zijn speciaal ontwikkeld voor de productie van enkelstuks en kleine series en maakt gebruik van de in huis ontwikkelde unieke machine besturing. STYLE is gevestigd in Bunschoten, Nederland. Hier bevindt zich het hoofdkantoor voor de ontwikkeling, productie en support van de machines met de assemblage-, R&D- en serviceafdeling. Naast het hoofdkantoor heeft STYLE eigen verkoopvestigingen in Nederland, België, Tsjechië en Polen en een uitgebreid dealernetwerk in vrijwel geheel Europa. Intercontinentale verkoop en export wordt vanuit het hoofdkantoor in Bunschoten verzorgd.

STYLE Besturing

Het hart van STYLE is de innovatieve besturing voor de draaibank en freesbank. Een zeer toegankelijke CNC besturing voor zowel de beginnende verspaner als voor de ervaren operator. Wat de STYLE besturing zo uniek maakt zijn de uitgebreide functionaliteiten, welke geen ander bedrijf ter wereld zo compleet aan kan bieden. Je tekent het werkstuk en voert dat direct uit op de draai- of freesbank.

Het programmeren van een werkstuk met de STYLE Draaien en STYLE Frezen besturing is vrij eenvoudig. Wij zeggen dat we de eenvoudigste besturing ter wereld hebben. Voor het uitvoeren van zo’n werkstuk heb je de nodige kennis van draaien, frezen, opspannen, materialen, gereedschappen nodig. De besturing draait onder Windows en is bijna volledig geschreven in C++. Het produceren van de machines en het ontwikkelen van de besturing wordt allemaal gedaan in onze vestiging in Bunschoten. Wij willen stagiaires graag de kans geven om aan de ontwikkeling van dit Nederlandse product mee te werken. We hebben een breed aanbod aan opdrachten waarvoor goede kennis van de programmeertaal C++ wordt verwacht.

Style CNC machines

Style CNC Machines is een Nederlands bedrijf dat CNC draaibanken en freesmachines ontwikkelt. Deze machines worden wereldwijd verkocht. De besturingssoftware wordt door Style zelf ontwikkeld in C++, en draait op Windows 10 IoT.

Wij zoeken derdejaars en afstudeerders van de opleiding Technische Informatica die het leuk vinden om in de praktijk ervaring op te gaan doen met een grote code-base. We hebben opdrachten over de gehele stack, van elektromotoren aansturen tot het implementeren van een user interface. Tijdens het uitvoeren van je opdracht draai je mee op de afdeling R&D Software.

(Code) kwaliteit is belangrijk voor ons. We verwachten dat je kritisch bent naar jezelf en dat ook durft te zijn naar je collega’s.

STYLE 510 Draaibank productfoto

Afbeeldingen in werkstukdocumentatie

De door Style ontwikkelde besturingssoftware wordt gebruikt om werkstukken te programmeren en draaibanken en freesmachines aan te sturen. Met de software kan op een relatief eenvoudige manier een werkstuk geprogrammeerd worden aan de machine en meteen uitgevoerd worden.

Het is mogelijk om aanvullende documentatie toe te voegen aan een werkstuktekening, zoals te zien in te afbeelding hiernaast. Hierin kunnen bijvoorbeeld instructies staan die uitleggen hoe het materiaal ingespannen moet worden in de machine of informatie over de benodigde materialen en gereedschappen.

Een plaatje is vaak veelzeggend maar het is nog niet mogelijk om afbeeldingen toe te voegen aan de werkstukdocumentatie.

De opdracht bestaat uit het onderzoeken en implementeren van een uitbreiding op de bestaande software waarbij ondersteuning voor afbeeldingen wordt toegevoegd.

Werkstukdocumentatie in de STYLE besturing

Voor het opbouwen van de user interface wordt gebruik gemaakt van het VCL framework en van eigen gemaakte componenten die zijn afgeleid van componenten in VCL. Voor het weergeven van de tekst in de werkstukdocumentatie wordt van zo’n zelfontwikkelde component gebruik gemaakt.

Voor de ontwikkeling ga je werken in C++ en gebruik maken van het Embarcadero VCL framework. Voor versiebeheer wordt Git gebruikt. Gitea doet dienst als platform om samen te werken en Jenkins als CI server.

Neem voor meer informatie contact op met Style: