30 years of STYLE

STYLE door de jaren heen

30 years of STYLE

30 jaar STYLE CNC Machines

In 1991 werd in Bunschoten-Spakenburg STYLE High Tech gestart. In een klein pand met slechts een aantal medewerkers is het stappensysteem met besturing onder Windows bedacht. Dit is de voorloper van de huidige CNC machine met unieke STYLE besturing. Nu, 30 jaar later, is het nieuwe toonaangevende hoofdkantoor het kloppende hart van dé Nederlandse CNC machinebouwer, STYLE CNC Machines. Er werken nu 62 medewerkers op zes locaties, verdeeld over zes landen. Elk jaar worden er ruim 120 CNC machines gebouwd in Bunschoten.

“Het dertigjarig bestaan is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. STYLE is uitgegroeid tot een hardwerkend, internationaal opererend bedrijf met meerdere vestigingen gespecialiseerd in de bouw van CNC machines van hoge kwaliteit en eigen R&D afdeling, met vooral passie en liefde voor het vak”, zegt Bastiaan Clement, managing director bij STYLE CNC Machines. “Ik ben dan ook trots dat we hier vandaag en de komende tijd bij stilstaan en dit met onze medewerkers én STYLE-gebruikers kunnen vieren.”

STYLE door de jaren heen

Bedankt STYLE-gebruiker!

Graag willen we het 30-jarig bestaan vieren met al onze vrienden: de STYLE-gebruikers. Dankzij hen bestaan we 30 jaar! We nodigen iedereen, uiteraard Coronaproof, uit om langs te komen in ons nieuwe pand. Bel gerust voor een afspraak of loop even binnen. Voor iedereen die langskomt hebben we ook nog een klein presentje dat alles te maken heeft met Oranje, Nederland én het wij-gevoel.

De belangrijkste ontwikkelingen bij STYLE in de afgelopen 30 jaar:

1994 – Introductie STYLE besturing: de besturing onder Atari 1040ste werd omgezet naar Windows. Hiermee werd de eerste stap naar de ontwikkeling van de meest eenvoudige besturing ter wereld gezet. In 1997 werd de eerste STYLE besturing voor een CNC draaibank geïntroduceerd. De STYLE-besturing heeft als doel om op een zo makkelijk mogelijke visuele manier eenvoudige maar ook complexe producten te programmeren die voornamelijk in enkel stuks en kleine series geproduceerd worden. Elk jaar wordt er door het softwareteam nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de besturingssoftware.

1999 – Introductie eerste STYLE draaibank: De eerste echt STYLE machine is een feit. De kenmerkende blauw-witte kleur was vaak te zien in machineparken. Inmiddels heeft deze kleur plaats gemaakt voor het stijlvollere grijze plaatwerk én hebben de machine hun unieke ronde vorm. De draaibankenlijn bestaat uit 7 vlakbed machines en 3 schuinbed machines. Deze kunnen allen aangepast worden naar de wens en eis van de klant. In principe is (bijna) alles mogelijk!

1999 – Introductie STYLE freesbank besturing: In hetzelfde jaar werd de STYLE besturing voor freesbanken gereleaset.

2000 – Introductie eerste STYLE freesbank: een jaar later volgde de introductie van de STYLE freesbanken lijn. Deze lijn bestaat tegenwoordig uit zes typen die geheel volgens wens en eis van de klant kan worden gemaakt.

2009 – Start STYLE Tsjechië: Om verder uit te breiden in Europa wordt gekozen om een STYLE vestiging te openen in Tsjechië. De industriemarkt is daar ook zeer groot. Inmiddels hebben we het 10-jarig bestaan gevierd en worden er elk jaar meer machines verkocht.

2011 – Start STYLE België: na dat bleek dat onze verkopers en servicemensen ook veel op pad waren in België werd besloten om een eigen vestiging te openen in België. Ook dat bleek een goede zet. Inmiddels zijn de STYLE machines overal te vinden in Vlaanderen.

2012 – Overname Nivora Groep: Na een faillissement wordt STYLE overgenomen door de Nivora Stichting. Binnen Nivora zijn een 4-tal zelfstandige bedrijven actief, allen in de maakindustrie. Nivora heeft als doel het behouden van de werkgelegenheid in de technische maakindustrie in Nederland. In de acht jaar die volgen groeit STYLE uit tot een gevestigde machinebouwer en wordt het tijd voor de volgende stap.

2016: Start STYLE Polen: STYLE is constant op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Na dat er was besloten dat het tijd was om een nieuwe vestiging in het buitenland te openen, werd er gekozen om dit in de regio van Katowice te gaan doen, een stad in het zuiden van Polen. Het pand ligt in Sosnowiec, midden in hét industriegebied van Centraal-Oost Europa. Na vijf jaar kunnen we concluderen dat het een goede zet is geweest. De showroom wordt vaak bezocht door nieuwe klanten en STYLE wordt een steeds bekendere naam.

2020 – Verhuizing naar Het Steenland 15: Toen bleek dat het pand aan de Nijverheidsweg echt te klein werd voor het aantal machines dat geproduceerd moest worden, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw plekje. Dit is een prachtige zichtlocatie geworden op de Haarbrug-Zuid. STYLE is erg blij met deze stap en we kunnen na een jaar oprecht spreken van een grote stap voorwaarts.

STYLE CNC machines hoofdkantoor

Bel voor een afspraak om het met ons mee te vieren (of kom gewoon even binnenlopen!)

ADRES
Het Steenland 15
3751 LA Bunschoten
EMAIL
info@stylecncmachines.nl
TELEFOONNUMMER
+31 (0)33 205 25 00