Live blog nieuwe pand

22-05: Voortgang nieuwe pand

De eerste week in het nieuwe pand zit er op! Dit betekent dat de verhuizing zo goed als klaar is en daarmee dit live blog ten einde komt. Bedankt voor het volgen van de updates en we hopen jullie snel te verwelkomen op Het Steenland!

14-05: Voortgang nieuwe pand

De verhuizing is in volle gang! Deze week zijn de muurtekeningen in de kantoren gemaakt, is het meubilair geleverd en wordt de kantine verder afgemaakt. Ook in de hal en het magazijn wordt hard gewerkt om alles te verhuizen. Morgen gaat al het kantoorpersoneel over, dus vanaf volgende week werken we vanuit het nieuwe pand!

29-04: Voortgang nieuwe pand

Na de oplevering is er weer hard gewerkt in het pand. De gietvloer is gestort en ook het PVC in de kantine is gelegd. Daarnaast zijn de bovenloopkranen en kolomzwenkkranen gemonteerd en in gebruik gesteld. De eerste spullen voor het magazijn worden deze week al verhuisd!

17-04: Voortgang nieuwe pand

We hebben er lang naar uit gekeken en afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver: we hebben de sleutel overhandigd gekregen van het nieuwe pand! Dit betekend helaas nog niet dat de werkzaamheden al helemaal klaar zijn. Op het moment worden de vloeren gelegd en de kranen ingehangen. Als dit gereed is komt het meubilair en dan kunnen we verhuizen!

03-04: Voortgang nieuwe pand

In deze rare tijden gaat de bouw gelukkig wel gewoon door! Vandaag is de vooroplevering van het pand geweest om de laatste stand van zaken door te nemen. Volgende week wordt er hard gewerkt om alles geschilderd te krijgen. In de week na Pasen wordt – zoals nu bekend is – het pand daadwerkelijk opgeleverd. Fijn weekend!

27-03: Voortgang nieuwe pand

Ook de afgelopen week is er weer vooruitgang geboekt op de locatie van ons nieuwe pand. Het water is weer terug en sluit nu prachtig aan op de gevel van ons pand. Daarnaast zijn binnen de werkzaamheden ook zo goed als gereed. De relingen voor de loopbrug zijn klaar, de meeste verlichting zit erin en de toiletten zijn betegeld. De oplevering van het pand staat nog altijd gepland begin april.

20-03: Voortgang nieuwe pand

Ondanks het Corona virus proberen onze fantastische bouwers de gestelde deadline van begin april te halen. Ze zijn nog steeds druk bezig met het afwerken van het hele pand en het ziet er nu al top uit! De gangen op de verschillende verdiepingen krijgen nu echt vorm en door het glasgebruik rondom de vides blijf het een licht geheel. Ook de bedrijfshal is bijna zo goed als klaar om de machines neer te zetten en daar te worden gebouwd.

13-03: Voortgang nieuwe pand

De bouwers zijn druk bezig met de gestelde deadline van begin april te halen. Het afwerken is nu begonnen: de plafondplaten worden geïnstalleerd, de hekken langs de balustrades, het glas bij de vides en de bekabeling wordt gelegd.

06-03: Voortgang nieuwe pand

Afgelopen week zijn de bouwers verder gegaan met het afwerken van de kantoren binnen en zijn de kranen geleverd. De kranen zijn inmiddels ook geplaatst. Daarnaast zijn ze ook begonnen om de sloot voor het pand weer open te maken. Volgende week worden de trappen geleverd voor het trappenhuis in de bedrijfshal. De systeemplafonds worden vanaf begin volgende week ook geplaatst in de kantoren. De bedrijfshal wordt ook steeds completer, volgende week worden de persluchtleidingen gelegd.

28-02: Voortgang nieuwe pand

De bovenloopkranen die vorige week zijn geleverd, zijn deze week deels geïnstalleerd. Ook worden langzaam projecten afgerond en krijgt het gebouw steeds meer zijn definitieve uitstraling. Komende tijd wordt ook hard gewerkt om het water aan de voorkant van het pand terug te laten komen.

21-02: Voortgang nieuwe pand

Vandaag zijn de bovenloopkranen geleverd welke volgende week worden geïnstalleerd. In het nieuwe pand komen twee 20 tons kranen en twee 10 tons kranen waardoor assemblage en logistiek efficiënter kunnen werken. Daarnaast zijn de bouwers ook nog druk met het afwerken van het pand. Aanstaande dinsdag wordt er ook begonnen met het weghalen van het puin voor het pand en komt de voorkant van het pand steeds meer in het water te liggen.

07-02: Voortgang nieuwe pand

De afgelopen week is de gemeente druk geweest om het pand en heeft een deel van de bestrating klaargemaakt. Daarnaast worden alle kantoren binnen afgewerkt met vensterbanken, plinten en wordt alle bekabeling langzaamaan geplaatst. Het pand is nu ook zo goed als wind- en waterdicht, de enige deur die nog geplaatst moet worden is de roldeur van de parkeergarage.

31-01: Voortgang nieuwe pand

De komende week gaan ze verder met de metal-studwanden op de begane grond. Ook wordt de parkeergarage brandwerend bekleed. Er wordt ook een start gemaakt met het plaatsen van vensterbanken en plinten in de kantoren. Een deel van de hal is nu echt geïmpregneerd. Ook gaan ze de overheaddeuren plaatsen in de magazijnen op de eerste verdieping.

24-01: Voortgang nieuwe pand

In de vierde week van januari zijn de bouwers druk bezig geweest het het plaatsen van verlichting in de bedrijfshal. Ook is er een start gemaakt met het wand- en tegelwerk. In de komende week wordt er begonnen met de bestrating buiten het pand. In week 6 en 7 wordt er een begin gemaakt met het plaatsen van de trap bij de entree.

16-01: Voortgang nieuwe pand

Na de vakantie zijn de bouwers direct aan de slag gegaan met de binnenkant van het pand. De binnenmuren op de derde verdieping zijn geplaatst. De komende tijd gaan ze ook op de overige verdiepingen de binnenmuren plaatsen. Ook wordt de parkeergarage en de bedrijfshal verder afgewerkt.

20-12: Voortgang nieuwe pand

Deze week hebben de bouwers de cementdekvloer afgemaakt in het kantoorgedeelte. Ook zijn de overhead deuren geplaatst aan beide kanten van de bedrijfshal. Binnen hebben de bouwers de vloerverwarming gereed gemaakt.
Als het goed is, wordt de gevelbeplating afgemaakt vandaag. In januari 2020 worden de binnenmuren geplaatst. Er wordt van boven naar beneden gewerkt.

Tot in 2020!

13-12: Voortgang nieuwe pand

Afgelopen week zijn de bouwers verder gegaan met het storten van het beton in de bedrijfshal. Dit moet de komende tijd goed drogen. Daarnaast zijn ze ook begonnen met het plaatsen van alle ramen in het pand. De grote glazen pui zit nu ook dicht. Dit brengt straks een prachtige licht in de demoruimte. Ook is de bedrijfshal verder geïsoleerd en zijn de afwerkplaten geplaatst.

05-12: Voortgang nieuwe pand

Deze week zijn de bouwers verder gegaan met het afwerken van de vliesgevel waar grote ramen in komen. Ook hebben ze de eerste helft van het beton gestort en ze zijn tot diep in de nacht bezig geweest met het vlinderen van dit beton. Dit stuk blijft voorlopig onbereikbaar omdat het goed moet drogen. Volgende week donderdag gaan ze aan de slag met het tweede stuk beton in de hal. Daarnaast gaan ze de tweede fase in van het leggen van de vloerverwarming in de kantoren.

29-11: Voortgang nieuwe pand

Afgelopen week is de dakbedekking geplaatst en zijn de sheddaken geïnstalleerd. Deze speciale daken geven extra daglicht in de ruime hal. De komende week wordt een start gemaakt met de vliesgevel. Dit is de grote glazen pui in de experience ruimte waar onze machines straks tentoon worden gesteld. Eerst worden de kozijnen hiervoor geplaatst. Ook gaan ze een start maken met het storten van de betonvloer in de bedrijfshal. Ook gaan ze direct een stukje impregneren, waardoor dit stuk van de hal niet bereikbaar is omdat het moet drogen.

22-11: Voortgang nieuwe pand

Deze week is een start gemaakt met de vloerverwarming in de bedrijfshal en dit is naar verwachting volgende week klaar. Er wordt maar liefst 16 km aan leidingen gelegd hiervoor! Daarnaast is aan de buitenkant goed te zien dat de witte gevelbekleding prachtig wordt. Hieraan kan je goed de definitieve kleuren en uitstraling van het pand goed zien. Ook zijn ze volledig klaar met al het metselwerk en worden de steigers afgebroken. De kant van de parkeergarage en opslag wordt nu langzaam zichtbaar. De kozijnen van het kantoorgedeelte worden zeer binnenkort ook geplaatst.

15-11: Voortgang nieuwe pand

Afgelopen week is het pand volledig dicht gemaakt (op de ramen na). De komende weken gaan ze hard aan de slag met het riool en de wateraansluitingen. Ook zijn ze inmiddels begonnen met het bekleden van het kantoorgedeelte. Daarnaast wordt alles goed geïsoleerd waarna er nog een laag over heen wordt geplaatst. Voor de kerstvakantie proberen ze om deze werkzaamheden af te maken en het eerste beton te storten voor de vloeren.

08-11: Voortgang nieuwe pand

Deze week is een grote stap gezet in het wind- en waterdicht maken van het pand. De dakplaten zijn geplaatst en ook de zijkanten van de hal staan inmiddels. De lichtstraten voor extra daglicht in de assemblagehal zijn nu ook duidelijk zichtbaar. De parkeergarage, magazijn en dakterras zijn aan de buitenkant gemetseld en het kantoorgedeelte volgt snel.

01-11: Voortgang nieuwe pand

Deze week hebben de bouwvakkers de staalconstructie afgerond en zijn de laatste palen voor de fundering onder de hal geboord. De complete vorm van de hal is nu zichtbaar. Daarnaast hebben ze alvast de netten aangebracht voor de valbeveiliging tijdens het plaatsen van de dakplaten. De stalen dakplaten en de hemelwaterafvoer wordt volgende week een start meegemaakt.

25-10: Voortgang nieuwe pand

Afgelopen week is er weer enorm veel vooruitgang geboekt op de bouw. Inmiddels is het complete frame van de hal klaar en wordt het frame van de showroom opgebouwd. Hopelijk gaat over een kleine twee tot drie weken het dak erop en is pand bijna wind- en waterdicht. De laatste stap voordat het grondwerk wordt gedaan en de grond wordt geëgaliseerd, wordt de fundering voor de hal geplaatst.

18-10: Voortgang nieuwe pand

Na het plaatsen van de laatste betonplaten, heeft aannemer Koelewijn Bouw zijn onderaannemer MSP dak en wand laten starten aan de productiehal. De achterwand is geplaatst en inmiddels staan de 16 palen in het midden van hal ook. Komende week wordt hard doorgewerkt om de staalconstructie van de hallen af te maken en wordt een begin gemaakt aan de showroom. Nog heel even geduld en dan is het wind- en waterdicht!

04-10: Voortgang nieuwe pand

Het hoogste punt van de kantoren en magazijn is bijna bereikt. De allerlaatste palen zijn afgelopen week geplaatst evenals de betonplaten. Deze foto’s geven een iets minder actueel beeld want ze zijn deze week begonnen met het bekleden van de buitenkant en het zetten van de betonnen wanden.

23-09: Voortgang nieuwe pand

De allerlaatste palen voor de tweede verdieping zijn geplaatst en nu is het wachten op de betonplaten voor deze verdieping. Volgende week liggen de betonplaten waarschijnlijk al op hun plek.

13-09: Voortgang nieuwe pand

De tweede verdieping wordt nu echt langzaam zichtbaar. De palen voor de betonplaten zijn inmiddels geplaatst en nu is het wachten totdat de betonplaten daadwerkelijk worden neergelegd. Daarnaast wordt er door STYLE samen met het bouwteam druk overlegd over alle zaken binnen, zoals bijvoorbeeld binnendeuren en de sloten.

06-09: Voortgang nieuwe pand

05-08: Voortgang nieuwe pand

02-08: Voortgang nieuwe pand

26-07: Voortgang nieuwe pand

28-06: Voortgang nieuwe pand

19-06: Voortgang nieuwe pand

Aan de rechterkant van het pand worden de kantoren geplaatst. Aan de linkerzijde is de fundering voor de parkeergarage en opslag al zichtbaar. Tussen deze twee ‘torens’ komt de experience room waar straks iedereen onze machines kan testen en ervaren. Het hoogste punt wordt rondom de bouwvak verwacht.

21-05: Voortgang nieuwe pand

17-04: Voortgang nieuwe pand