Word jij onze afstudeerder technische informatica?

Dit zijn wij

STYLE CNC Machines is in Nederland de enige fabrikant van CNC en Teach-In draaibanken en CNC freesmachines. Deze machines zijn speciaal ontwikkeld voor de productie van enkelstuks en kleine series en maakt gebruik van de in huis ontwikkelde unieke machine besturing. STYLE is gevestigd in Bunschoten, Nederland. Hier bevindt zich het hoofdkantoor voor de ontwikkeling, productie en support van de machines met de assemblage-, R&D- en serviceafdeling. Naast het hoofdkantoor heeft STYLE eigen verkoopvestigingen in Nederland, België, Tsjechië en Polen en een uitgebreid dealernetwerk in vrijwel geheel Europa. Intercontinentale verkoop en export wordt vanuit het hoofdkantoor in Bunschoten verzorgd.

STYLE Besturing

Het hart van STYLE is de innovatieve besturing voor de draaibank en freesbank. Een zeer toegankelijke CNC besturing voor zowel de beginnende verspaner als voor de ervaren operator. Wat de STYLE besturing zo uniek maakt zijn de uitgebreide functionaliteiten, welke geen ander bedrijf ter wereld zo compleet aan kan bieden. Je tekent het werkstuk en voert dat direct uit op de draai- of freesbank.

Het programmeren van een werkstuk met de STYLE Draaien en STYLE Frezen besturing is vrij eenvoudig. Wij zeggen dat we de eenvoudigste besturing ter wereld hebben. Voor het uitvoeren van zo’n werkstuk heb je de nodige kennis van draaien, frezen, opspannen, materialen, gereedschappen nodig. De besturing draait onder Windows en is bijna volledig geschreven in C++. Het produceren van de machines en het ontwikkelen van de besturing wordt allemaal gedaan in onze vestiging in Bunschoten. Wij willen stagiaires graag de kans geven om aan de ontwikkeling van dit Nederlandse product mee te werken. We hebben een breed aanbod aan opdrachten waarvoor goede kennis van de programmeertaal C++ wordt verwacht.

Opdracht

Style CNC Machines is een Nederlands bedrijf dat CNC draaibanken en freesmachines ontwikkelt. Deze machines worden wereldwijd verkocht. De besturingssoftware wordt door Style zelf ontwikkeld in C++, en draait op Windows 10 IoT. Zie https://www.stylecncmachines.nl/style-besturing/ voor een overzicht.

Wij zoeken derdejaars en afstudeerders van de opleiding Technische Informatica die het leuk vinden om in de praktijk ervaring op te gaan doen met een grote code-base. We hebben opdrachten over de gehele stack, van elektromotoren aansturen tot het implementeren van een user interface. Tijdens het uitvoeren van je opdracht draai je mee op de afdeling R&D Software.

Je opdracht is altijd iets waar Style en haar klanten iets aan hebben. Wat het leuk maakt is dat je je geschreven code ook daadwerkelijk kunt testen op een machine. Ook word je betrokken in het volledige proces, van ontwerp tot review.

(Code) kwaliteit is belangrijk voor ons. We verwachten dat je kritisch bent naar jezelf en dat ook durft te zijn naar je collega’s.

Afstudeeropdracht restmateriaal

De software van Style is zo ontworpen dat deze eenvoudig te bedienen is met een touch screen. Een gebruiker kan het materiaal bewerken door het ingeven van een aantal parameters. De software berekent op basis van deze parameters alle bewegingen die nodig zijn voor de machine om een afnamecyclus uit te voeren.

Zie voor de werking van een draaibank en freesmachine de volgende filmpjes:
Draaien:
https://youtu.be/TphLu8du-us

https://youtu.be/A2-GsWxwnwE

Frezen:

https://youtu.be/qBQ2ivENOd4

De doorvoertijd van een werkstuk is belangrijk. Een gebruiker wil zo snel en efficiënt mogelijk verspanen om een zo hoog mogelijk aantal producten te kunnen produceren. Bijvoorbeeld, op een freesmachine wordt om te beginnen een zo groot mogelijke frees gebruikt om snel veel materiaal weg te halen en een grove uitlijn van het werkstuk te krijgen. Dit heet voorfrezen. Het materiaal dat overblijft wordt vervolgens met een kleinere frees in een of meerdere stappen weggefreest zodat er een netjes afgewerkt werkstuk overblijft. Dit heet nafrezen.

Omdat een voorfreesgereedschap vaak te grof is om kleine hoeken in het materiaal weg te halen maar een nafreesgereedschap te klein om efficiënt te zijn is er een extra stap nodig die het tussenliggende materiaal kan verwijderen (restmateriaal).

afstudeeropdracht restmateriaal

De opdracht is het ontwikkelen, implementeren en testen van een algoritme wat op basis van de maten van de gebruikte gereedschappen kan berekenen waar nog restmateriaal verwijderd moet worden. Om te beginnen ga je dit voor freesmachines ontwikkelen, daarna ook voor draaibanken. Om deze opdracht uit te voeren ga je werken in C++.

Een aantal technologieën waar je mee gaat werken:

 • C++
 • Embarcadero
 • VCL
 • Git
 • Jenkins
 • CMake

Geschikte kandidaten

 • Zijn communicatief, flexibel en hebben oog voor detail.
 • Hebben een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Hebben affiniteit met C++
 • Hebben ervaring met Git.
 • Hebben een zelfstandige persoonlijkheid.

Wij bieden

 • Een collegiale, informele werksfeer binnen een succesvolle en dynamische onderneming.
 • Korte werklijnen en stimulerende werkomgeving.
 • Marktconforme stagevergoeding en eventueel reiskostenvergoeding.
 • Direct contact met onze machines.

Ben je geïnteresseerd in deze stage? Stuur je sollicitatie naar stage@stylecncmachines.com